• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

КОГАТО РАБОТИШ С ПРИЯТЕЛИ, С КОИТО ГЛЕДАШ В ЕДНА ПОСОКА, НЕЩАТА СИ ИДВАТ НА МЯСТОТО

  • Представете се с няколко думи (име и фамилия, длъжност и отдел, от колко години сте в компанията).

Аз съм Десислава Танева и съм търговец резервни части и касиер във филиал Стара Загора, с 20-годишен трудов стаж в Мото-Пфое.

Аз съм Виолета Тодорова и също съм търговец резервни части и касиер, а съм от 27 години в Старозагорския ни филиал.

 

  •  Кои лични силни страни и качества смятате, че са ви помогнали да бъдете това, което сте в момента в Мото-Пфое?

В началото беше малко трудно, разбира се, трябваше ни и време да се докажем в – по това време – един изцяло мъжки свят на автомобилната индустрия. Разбира се, за да се наложим като търговци, и то вече по повече от 20 години, ни помогнаха качествата ни. Освен компетентността, която идва, малко или много, с времето, нямаше как да не разчитаме на личните ни качества като приятелската, позитивната нагласа към другите и умението да работиш в екип, комуникативността, не на последно място – и упоритостта ни.

 

  •  С кое постижение в работата си тук се гордеете най-много?

Когато клиентите ни са доволни, е най-големият повод да се чувстваме доволни от себе си, да се радваме на всеки един, с когото работим пак, и пак, и пак… И не само ние, а целият екип. И, разбира се, зад това стоят не само качествата, които ние донесохме със себе си, но и качествата, които развихме във фирмата, зад това стои не само самообучението, но – безспорно – и нещата, които получаваме от корпоративните обучения през годините, в които сме на тази длъжност.

 

  •  Според Вас с какви предизвикателства се сблъскват жените в автомобилната индустрия?

Случва се да се сблъскваме с мъжкото недоверие, но не се чувстваме подценявани като жени. Това, което сме разбрали през дългогодишната ни работа е, че честността и коректното отношение към клиента са водещи. Именно на това се гради и крепи доверието между нас, не само между клиента и мен, конкретно, а между клиента и целия ни екип.

И когато видиш, че добрите взаимоотношения стават стабилни и дълготрайни, няма как да не се радваш, че си успял до тук, и няма как да не си сигурен, че ще ставаш още по-успешен в работата си, че ще печелиш доверието на още повече клиенти. Не само в Стара Загора, разбира се, защото сме сигурни, че колегите навсякъде в страната работят също в името на добрите и дълготрайни отношения с клиентите!

 

  •  Какво бихте казали на жените, привлечени от кариера в автомобилния бранш?

Не само популяризирането на автомобилния сектор, като място за работа, но и представянето му като подходяща сфера за професионално развитие, насърчаването на повече жени да се развиват кариерно в бранш, в който доминират мъжете, ще доведе до още по-добри резултати, сигурни сме. Жените сме високо ефективни на всякакви нива и на всякакви длъжности, и доказателство за това сме всички жени в Мото-Пфое.

 

  •  Как запазвате баланса личен живот/работата?

Когато човек е доволен от това, което прави, когато гледа на работата си и като на възможност и за лично развитие, когато е заобиколен не само от професионалисти, но – още повече – от приятели, с които гледа в една посока, нещата си идват на мястото и няма как работата да засяга личния живот, или обратното. Благодарение на натрупания опит, индивидуалния подход към клиента и развитието ни, ние сме изключително доволни от работата си и от резултатите си, без да спираме да надграждаме себе си и като личности, и като търговци, и заедно с колегите си вярваме, че ще успяваме да привличаме нови клиенти. И успехи!

назад към всички