• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Кабриолетът Jaguar XKR-S бе показан в Лос Анджелис

На изложението в Лос Анжелис Jaguar показа най-мощната версия на кабриолет, който е правила някога. Той има общо тегло 1800 кг, които се ускоряват от място до 100 км за 4.2 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 300 км.ч. Това е най-бързият и мощен Jaguar!
Двигателят на този изключително красив автомобил е с обем 5 литра, V8 и два турбокомпресора. Към тях са прибавени и два интеркулера. Изходящата мощност е 542 к.с., което означава, че има с 38 повече от показания по-рано XKR-S Coupe. Кабриолетът е много по-устойчив на усукване, дори от купето. Окачването е подобрено и издържа на странично натоварване от 16500 Нм на градус. Това постижение е уникално за класа като цяло. За целта е ревизирано управлението, шарнирът на волана има алуминиева предница, втвърдени са пружините и амортисьорите. Геометрията на задното окачване е преработена, като задните амортисьори са още по-твърди заради подвижния покрив.
Аеродинамичните промени във външния вид на кабриолета следват тези при купето.
Променени са предницата на автомобила, праговете и задното крило. Всичко това спомага за по-добрата аеродинамика и устойчивост. В интериора са вградени фиброкарбонови елементи, които допълнително намаляват теглото на автомобила. Засега цени не са оповестени, но се очаква да започнат около или над 100 000 паунда.

назад към всички