• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Жозе Моуриньо е първият собственик на Jaguar F-TYPE Купе

Първият собственик на купе версията на Jaguar F-TYPE е може би най-добрият мениджър в съвременния футбол – португалският специалист на футболен клуб Челси - Жозе Моуриньо. Ключовете за новия му автомобил бяха предадени лично от управляващия директор на Jaguar Land Rover за Великобритания – Джереми Хикс. Видимо въодушевен, г-н Хикс изрази гордостта си, че предава в сигурни ръце един от най-забележителните спортни автомобили на нашето съвремие. Той подчерта, че F-TYPE е сред най-важните продукти в историята на бранда, защото изразява по ултимативен начин ДНК-то, заложено във вените на марката – красиви и бързи автомобили, носещи наслада за сетивата и гарантиращи в максимална степен удоволствието от шофирането.
Изграден от най-лекия наличен алуминий в света, F-TYPE е по-лек от всички конкуренти в класа си, което му позволява шеметно ускорение с възможно най-нисък разход на гориво и въглеродни емисии. Автомобилът на Жозе Моуриньо спринтира от 0-100 км/ч за спиращите дъха 4.0 секунди. Задвижван от 5.0-литров V8 Supercharged двигател новото бижу на португалеца разполага с внушителна мощ от 550 к.с., които с лекота осигуряват впечатляващ въртящ момент от 680 Нм. Максималната скорост на автомобила е електронно ограничена до 300 км/ч.
Купе версията на Jaguar F-TYPE е налична с още два 3.0-литрови V6 агрегата с мощност от 380 и 340 конски сили. С тях моделът ускорява от място до 100 км/ч съответно за 4.8 и 5.1 секунди. И двата мотора без усилие прескачат бариерата от 250 км/ч.
Инженерният етос, залегнат в основата на F-TYPE купе, e най-добрият и най-лекият алуминий, наличен в света. От него е изградена една изключителна архитектурна конструкция. Теглото на автомобила е забележително равномерно разпределено, което допринася за блестящите динамични характеристики на модела. Тази „котка“ впечатлява с възхитително внимание към всеки детайл и прецизни системи в помощ на водача. За да извлекат максимална полза от модерната му структура, дизайнерите на марката са заложили на двойни алуминиеви носачи в предното и задно окачване и на специална кормилна рейка за светкавична реакция при бързи маневри. Светкавична е реакцията и на 8-степенната автоматична Quickshift трансмисия, с която превключването на скоростите става по-бързо от мигването на човешко око. Спирането след мълниеносното ускорение е също по-бързо от всякога, благодарение на новите карбон-керамични спирачки на колата, които се предлагат като опция. Но още по-впечатляващо е, че покривът на купе автомобила на Jaguar се предлага с възможност за избор между алуминий, карбон или стъкло. Впечатляващ е и обемът на багажника от 407 литра, който е учудващо голям за подобен тип автомобили. В него с лекота могат да се поберат две чанти за голф и още нещо...
Купе версията на F-TYPE добавя още по-голяма вариативност за феновете на модела, който по-рано през годината спечели първо място в конкурса Световен автомобилен дизайн за 2013 г. Тогава, след оспорвана надпревара, расовият Jaguar се наложи над 42 опонента, борещи се за приза. Успехът е още по-сладък, когато идва от 66-те топ автомобилни журналисти в света, традиционно известни с острото си перо. Всички те се обединиха около мнението, че дизайнът и технологиите на F-TYPE са от световна класа, като съотношението цена – качество – пътно поведение е може би най-доброто на пазара.
В края на миналата година Jaguar F-TYPE триумфира и в Германия, където читателите на Auto Bild го удостоиха със „Златен волан“ в категорията „Купе и Кабриолет“. Тогава F-TYPE се наложи с лекота над втория и третия в класирането - Porsche Cayman и BMW 4-Series.
Цената на купе версията на Jaguar F-TYPE в България започва от 134 400 лв. с ДДС, с включени 5 години пълна гаранция и програма Premium Service – безплатна Door-to-Door услуга на територията на България и Jaguar Europe Assistance.

назад към всички