• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

JAGUAR XKR-S Convertible се срещна с първия си български собственик

Най-бързата и расова котка на Jaguar вече има свой стопанин в България. Рядко се случва подобно нещо, не само у нас, защото това уникално купе кабриолет, подобно на разкошно дивo животно, има сериозна нужда от опитомяване и претенция за нежни грижи. Новият Jaguar XKR-S е сериен автомобил с необикновен потенциал. Благодарение на усъвършенствания V8 двигател с компресор, отличното окачване и агресивния аеродинамичен дизайн, XKR-S е уникално съчетание на най-висока класа с невероятни технически характеристики.

Това е смел и впечатляващ модел. Той вдъхновява, както лоялните, така и нови привърженици на британската котка, които не са безразлични към комфорта и разкоша, обединени с вдъхновяваща динамика – неща, които може да предложи само Jaguar. XKR-S привлече цяла група нови потребители за марката. Това са клиенти, които търсят върхово предложение, съчетаващо в себе си класически дизайн, хирургическо внимание към детайлите и в никакъв случай на последно място, колкото се може повече “кончета”. Най-мощният Jaguar изцяло oтговоря на всяко тяхно изискване.

Благодарение на своя V-образен, осемцилиндров двигател, XKR-S поразява с мощността си от 550 к.с. и въртящ момент 680 Нм. Максималната скорост е 300 км/ч, ускорението от място до 100 км/ч става за 4,2 сек, а границата от 160 км/ч се достига от нисък старт за скромните 8,6 сек! С това XKR-S е най-бързият, най-динамичен и спортно ориентиран модел на компанията. Той просто е роден за скорост и рекорди. Дори за сгъването или разгъването на тавана на кабриолета XKR-S са му необходими само 18 секунди!

XKR-S е поводът много авторитетни експерти да потреперят от възторг, когато добият възможност да го тестват и споделят впечатления. Между редовете на статиите човек просто усеща вълнението, с което ръцете им гальовно потриват волана и леката нервна конвулсия, когато протягат крак към педала за газта, докато стартират двигателя. Великият Пиърс Уорд от британското автомобилно списание-законодател „BBC TopGear”, например, възкликва: „Каква кола е само!... В XKR-S има повече кожа, отколкото на погребение на „Hells Angels“, заедно с чифт аварийни седалки отзад... Новият Jag е чудовищно бърз начин да “изядеш” пътя!”

Усещате хъса му, нали?
назад към всички