• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

JAGUAR XJ ЗА МОДЕЛНА ГОДИНА 2018

Jaguar обяви редица подобрения в своя луксозен спортен седан XJ. Обновяването за моделна година 2018 включва въвеждането на мощния флагмански модел XJR575, оборудван с актуализирани технологии и с добавени най-новите интелигентни функции за безопасност.
Новият XJR575 е най-динамичната версия в гамата и предоставя 575 к.с. и 700 Нм въртящ момент за безпроблемно ускорение и финес. Допълнителната мощност от 25 к.с. е осигурена от 5-литровия двигател V8 с компресор суперчарджър на Jaguar Land Rover и ускорява луксозния спортен седан от 0 до 100 км/ч за 4,4 сек. и до максимална скорост от 300 км/ч.
Наличен със стандартно и дълго междуосие*, XJR575 засилва позицията на XJR като най-бързия сериен седан на Jaguar. Клиентите ще могат да избират между две екстериорни цветни покрития по поръчка, създадени в свърхмодерното предприятие Oxford Road на Special Vehicle Operations: Velocity Blue и Satin Corris Grey.
Специално създадените за него екстериорни детайли включват заден спойлер, странични прагове, предна броня и по-ниски въздухозаборници с рамка в цвят Gloss Black. Обновената екстериорна емблема на XJR575 и двойните жалузи на предния капак отличават автомобила от останалите в гамата, докато 20-инчовите джанти Farallon в блестящ черен цвят с червени спирачни апарати са финалният динамичен щрих.
Вътре XJR575 се отличава със специални релефни прагове на вратите, гравиран надпис 575 и тапицерия, подплатена на ромбове, налична с цветови опции Jet/Jet и Ivory/Jet и допълнително брандирана с 575.
За моделна година 2018 XJ се отличава с редица актуализации на технологиите, които увеличават свързаността с 4G Wi-Fi възможности и позволяват на пътниците да останат онлайн в движение с общо осем устройства.

Допълнително централната конзола сега съдържа по-голям 10-инчов сензорен екран. Освен че предоставя на клиентите по-ясен образ, по-големият екран функционира като смартфон, като позволява на клиентите да извършват жестове с приближение и разтегляне с пръсти, когато използват сателитна навигация и създават персонализирани начални страници с бърз достъп до любимите си функции.

Гамата седани на Jaguar дава силни обещания за безопасност и XJ за моделна година 2018 съдържа най-новите технологии за интелигентна безопасност. Засичане на трафик отпред е функция, предназначена да подпомага водачите, когато видимостта отпред е ограничена, например когато потеглят от задънени улици.

Асистентът за придържане в лентата е в състояние да определи позицията на автомобила в лентата и да следи въздействията върху волана. Ако автомобилът се отклони от лентата си без подаден мигач, системата прилага внимателно въртящ момент върху волана, за да коригира движението и да предотврати нежелана смяна на лентата. Допълнително системата за Следене на състоянието на водача може да идентифицира периоди на слаба или никаква активност на волана, последвани от внезапни или прекомерни движения – ясна индикация за умората на водача – и да изведе визуални предупреждения на няколко етапа, за да подскаже на водача да направи почивка.

Барът за защита на пешеходци е вдигнат още по-високо от модерната Автономна аварийна спирачка (AEB) на Jaguar, която осигурява отлична функционалност с въвеждането на функцията Засичане на пешеходци. Системата работи при 5-60 км/ч и използва модерна обърната напред стерео дигитална камера, за да отбелязва опасностите, като автоматично задейства спирачките, когато отчете риск от сблъсък.

*В зависимост от пазара.

РЕЗЮМЕ

XJ е върховото изражение на гамата седани на Jaguar. Луксозният спортен седан предоставя несравнима комбинация от дизайн на Jaguar и динамика на шофиране заедно с върховен лукс и финес за водача и пътниците.

Доминиращият, но елегантен дизайн е оформен около архитектурата на Jaguar с високо съдържание на алуминий. Ниско позиционираната му, подобна на купе, стойка, прецизните линии и внимателно премислените пропорции гарантират, че той е незабавно разпознаваем като Jaguar от всеки ъгъл.

Вътре клиентите се радват на перфектна комбинация от сложни, ръчно направени детайли и красиво изработени материали като полуанилинова кожа и фурнири редом с модерни технологии. Пътниците на задните седалки се ползват от пространство за краката, по-дълго от метър, при моделите с дълго междуосие.

За 2018MY се предлага нова мощна флагманска версия XJR575 с редица уникални екстериорни и интериорни дизайнерски елементи, включително два уникални цвята на боята, създадени от Special Vehicle Operations. Същевременно характерен гравиран надпис 575 и тапицерия, подплатена на ромбове и допълнително брандирана с 575, отличават интериора.

„Jaguar XJ е най-големият модел в нашата гама седани и запазва физическото присъствие и грациозен дизайн, който клиентите очакват от флагмана на Jaguar. Всеки, който види автомобила, веднага разбира, че е страхотен както за шофиране, така и за возене. Сложните детайли вътре и отвън създават усещане за собствениците и пътниците, че са в присъствието на нещо наистина специално.“
Иън Калъм, Директор Дизайн на Jaguar

назад към всички