• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Jaguar XF е най-подходящият автомобил за топ мениджърите

Това показаха резултатите от допитването

до читателите на Business Car

Новият XF е сред най-успешните модели на марката Jaguar. Това си личи от продажбите му не само в България, но и в световен мащаб. Расовият британец продължава да впечатлява, като преди дни бе удостоен с поредната престижна международна награда. Според читателите на Business Car, XF е най-подходящият автомобил за топ мениджърите. Редакторът на изданието Пол Бейкър споделя, че автомобилът печели сърцата и умовете на висшите ръководни кадри със своя неповторим стилен дизайн и качество на изработка. Според него, XF по всяка вероятност ще бъде сред фаворитите за наградата и следващата година заради новия си 2,2-литров двигател, който ще засили допълнително интереса към модела.

Новият XF впечатлява с агресивна броня, модифицирана радиаторна решетка и изменени биксенонови фарове, в които са вградени и дневни LED светлини. Наблюдават се и минимални промени по капака на двигателя и предните калници, а отзад впечатление прави новата броня и изисканите стопове. Външният вид на автомобила се допълва от алуминиеви джанти с изцяло нов дизайн.

При интериора на XF също се наблюдават редица новости. Специално внимание заслужават по-комфортните седалки, модификациите по арматурното табло и инструменталния панел, новата сателитна навигация, и модерната мултимедийна система със 7-инчов тъчскрийн екран. В списъка с екстрите е включена и аудиосистемата на Bowers & Wilkins със 17 високоговорителя. За футуристичния облик на интериора допринасят още съвременни интуитивни технологии като системата Jaguar Sense TM , която позволява само с леко махване на ръката да се отвори хранилището или да се пуснат светлините на горната конзола. Усещането за неповторимост се допълва от мекото амбиентното осветление “phosphor blue”, което изпълва салона, както и добре познатият и уникален по рода си Jaguar Drive Selector TM

Наборът от двигатели в британската котка остава непроменен, но към него се добавя и новият, 2,2-литров дизелов агрегат на компанията, който е с мощност от 190 к.с. Той е разположен надлъжно, получил е турбо компресор с водно охлаждане, бутала с намалено триене, нови инжектори и колянов вал. Нова е и интелигентната старт/стоп система, която намалява разхода в диапазон до 7 процента или иначе казано до абсолютен минимум - 5,4 л/100 км. и само 149 г/км CO2 емисии. Максималният въртящ момент в новия 2,2л двигател на XF достига до впечатляващите 450 Нм. Благодарение на осем степенна автоматична трансмисия автомобилът ускорява от 0-100 км/ч само за 8,5 секунди. Максималната скорост на автомобила е електронно ограничена до 225 км/ч.

Новият Jaguar XF е израз на новата линия в дизайна на Jaguar. Той слива в едно характеристиките на спортно купе с изискаността на луксозен седан. Това е автомобил, който те пренася в бъдещето. Изящни форми, стремителен силует, плавни и непрекъснати линии – част от един вълнуващ дизайн, създаващ неустоим облик на автомобила. Той създава усещането за мощ и сила, съчетани с естествените за Jaguar лукс и изисканост в салона.

назад към всички