• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Jaguar XF е автомобилът на десетилетието

Моделът е номер 1 в Англия, според читателите на Auto Express

В продължение на 10 години читателите на списание Auto Express оценяваха своите автомобили и публикуваха мнения за тях в рубриката Driver Power. За този период над 300 000 водачи споделиха опита си, като се обединиха около мнението, че Jaguar XF е най-добрият автомобил на последното десетилетие. „Котката” се откроява от останалите с впечатляващия си дизайн, надеждност, удоволствие от управлението и високо ниво на сервизно обслужване.

Главният редактор на Auto Express Греъм Хоуп връчи лично наградата на д-р Ралф Спет (изпълнителен директор на Jaguar и Land Rover) и Андрю Уайман (главен инженер на проекта XF). Двамата получиха отличието пред целия екип на марката от завода Бромуич. Д-р Спет изрази задоволството си от постигнатите резултати в рубриката Driver Power. Той сподели, че е изключително горд, като не пропусна да подчертае, че този безспорен успех се дължи именно на служителите на Jaguar, които още от представянето на XF през 2008 г. досега се трудят всеки ден неуморно, за да предложат на клиента автомобил, който да им достави максимална наслада. Главният инженер Андрю Уаймън беше поздравен за отличните резултати, като получи аплодисменти за впечатляващата му работа по дизайна на новия XF.

Главният редактор в Auto Express Греъм Хоуп изтъкна, че на база опита, който има, XF действително е моделът, който най-много заслужава короната за автомобил на десетилетието. „Външният му вид е впечатляващ, а чувството зад волана е фантастично. Очаквам още по-добри резултати от новата версия на модела, като мисля, че новият дизелов двигател е гаранция за грандиозен успех”, констатира в заключение Хоуп.

От 2008 г. до наши дни в Англия са продадени 37 000 автомобила Jaguar XF. Въпреки силната конкуренция в класа моделът продължава да е един от най-силните „играчи”. Експерти очакват XF да подобри резултатите си за в бъдеще. Гаранция за успех е новият 2.2 литров дизелов двигател, който вече се предлага на пазара. С него водачът може да измине 1300 км. само с едно зареждане на резервоара, като разходът на въглеродни емисии е редуциран до 149 г/км. Новият агрегат умело съчетава динамика с икономия на гориво, основен приоритет в политиката на Jaguar.

назад към всички