• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Jaguar Land Rover постигна най-добрите досега продажби за април

Продажбите на дребно за месец април отбелязват ръст спрямо същия период на миналата година във всички региони: 25% в Обединеното кралство, 11% в Китай, 10% в Европа и 2% в Северна Америка. Други пазари отвъд океана нарастват с 5% спрямо същия период на миналата година.

Коментирайки представянето, Анди Гос, Директор на търговските операции в групата Jaguar Land Rover каза: „Това е положителен старт на продажбите ни за второто тримесечие и продължение на тенденцията на растеж, регистрирана през първите три месеца на годината.

Продажбите на Jaguar XE остават стабилни в много от ключовите ни пазари и очакваме с нетърпение старта на продажбите на модела в Америка следващия месец. Нещо повече, реакцията на пазара по отношение на новия Jaguar F-PACE през първия му пълен месец на продажби е изключително позитивна. Свидетели сме и на нарастващото влияние на изцяло новия Discovery Sport, с продажби от почти 44 000 автомобила през първите четири месеца на тази година.“

Постигайки своя най-добър месец април досега, Land Rover продаде 33 348 автомобила през месеца, ръст от 4% спрямо същия период на миналата година. Най-продаваните автомобили за месеца са Discovery Sport с продажби на дребно от 9 422 бройки, и Range Rover Evoque с 8 293 бройки през месеца. Продажбите за календарната година до момента за Land Rover достигнаха 162 307 автомобила, ръст от 19% спрямо предходната година.

Jaguar отбеляза своя най-добър месец април за над десетилетие, като продаде 7 993 автомобила, ръст от 49% спрямо предходната година, благодарение на непрекъснато стабилните продажби на модела XE. Този месец продажбите на Jaguar регистрираха най-добри резултати в Европа и Обединеното кралство, с ръст от съответно 190% и 108%. Продажбите за календарната година до момента за Jaguar са 37 847 автомобила, ръст от 53% спрямо същия период на миналата година.

Jaguar F-PACE отбеляза впечатляващи резултати този месец, с над 1 500 продадени автомобила. Новият семеен спортен автомобил вече е най-бързо продаваният автомобил досега.

назад към всички