• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

JAGUAR LAND ROVER ОТКРИВА ЗАВОД В БРАЗИЛИЯ

Jaguar Land Rover откри новият си производствен цех и Образователен център за бизнес партньорство на стойност 750 млн. бразилски реала (240 млн. британски лири) в щата Рио де Жанейро, Бразилия.

Това е първият завод за производство, който великобританската компания отваря в Латинска Америка.

Новият цех на Jaguar Land Rover в Итатиая е и първият такъв в чужбина, изцяло притежаван от компанията, и отбелязва по-нататъшен етап в стратегията й за световна експанзия след откриването на съвместното й производствено предприятие в Китай през 2014 г. Създаването на нови заводи по света позволява на Jaguar Land Rover да предлага на клиентите си още по-вълнуващи нови модели, да се предпазва от колебанията на валутните курсове и да създава бизнес, конкурентоспособен в световен мащаб.

Новият завод ще произвежда Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport за бразилските клиенти. Автомобилите ще бъдат пуснати за продажба от дилърите в цяла Бразилия този месец.

На официалното откриване на завода Волфганг Щадлер, Изпълнителен производствен директор, каза: „Откриването на новия завод на световно ниво на Jaguar Land Rover в Бразилия отбелязва най-новия вълнуващ ключов етап от световната ни експанзия.“

„Land Rover вече е пазарен лидер в Бразилия за премиум SUV автомобили със среден размер с над 30% от всички продажби в този сегмент. Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport сега ще се произвеждат за първи път в Латинска Америка, надграждайки върху съществуваща си популярност сред клиентите в Бразилия.“

Заводът включва първия Образователен център за бизнес партньорство на Jaguar Land Rover отвъд океана, който ще предоставя гама учебни дейности за над 12 000 местни деца всяка година. Те ще им помогнат да развиват ключови умения и информираност в работата и ще ги вдъхновяват да се стремят към удовлетворяващо професионално развитие в Jaguar Land Rover.

Волфганг Щадлер допълни: „Горди сме от силните връзки, които сме изградили с общностите в близост до съществуващите ни заводи и това важи тук в Бразилия. Образователният ни център за бизнес партньорство е само една стъпка, която предприемаме, за да предложим вълнуващи образователни програми на местните деца от всички възрасти. Амбицията ни е да ги насърчим да помислят за кариера в автомобилната индустрия в бъдеще.“

Производство в Бразилия

Напълно гъвкавият завод е проектиран в подкрепа на бъдещите планове на компанията и представлява дългосрочен ангажимент на Jaguar Land Rover към бразилския пазар.

Заводът включва серия екологични характеристики, като събиране на дъждовна вода и засяване на над 1 200 местни дървета за подпомагане опазването и подобряването на естествената среда около завода. Jaguar Land Rover се стреми да постигне най-високата степен на сертифициране Gold, присъждана от световнопризнатата система за устойчиво строителство LEED (Лидерство в енергийния и екологичен дизайн) - първият завод за сглобяване на автомобили в Бразилия, който прави това.

Заводът включва свръхмодерни производствени технологии и има най-модерното съоръжение за съответствие и сертификация по отношение на емисиите в Южна Америка.

Като част от настоящия си ангажимент към бразилската автомобилна индустрия Jaguar Land Rover си доставя основни компоненти като седалки, кокпит, ауспух, шаси и силов агрегат от местни доставчици, включително Benteler и IAC. В допълнение, Jaguar Land Rover са инвестирали в услугите си по техническа помощ, за да помогнат на доставчиците да поддържат по-високи нива на локализация в бъдеще. 

Jaguar Land Rover в Бразилия

Jaguar Land Rover присъства на бразилския пазар от над 25 години. През първите пет месеца на 2016 г. компанията регистрира 11% ръст на продажбите си в Бразилия. Land Rover е водещият премиум SUV бранд в Бразилия, а Jaguar е един от най-бързо развиващите се премиум брандове в страната с ръст на продажбите от 70% през първите пет месеца на 2016 г.

Бразилия е един от водещите 15 пазара на Jaguar Land Rover, а Range Rover Evoque, Range Rover Sport и Land Rover Discovery са автомобилите с най-силни продажби в страната. Jaguar Land Rover има 35 дилъра, покриващи всички основни територии на Бразилия. 

назад към всички