• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Jaguar Land Rover оглавява класацията на автомобилните производители през 2015

Jaguar Land Rover стана най-големият автомобилен производител във Великобритания. Новината идва след изявлението на Асоциацията на автомобилните производители и търговци (SMMT), според което автомобилното производство в Обединеното кралство е постигнало най-добрата си година за десетилетие с 1 587 677 произведени автомобила през 2015г. Jaguar Land Rover са произвели повече от 500 000 автомобила и лекотоварни превозни средства в трите си завода в Солихъл, Бирмингам и Ливърпул.

С придобиването на собствеността от Tata, компанията премина през сериозна трансформация на бизнеса в сравнение с 2009г.,когато общото годишно производство е 158 000 бройки. За това време Jaguar Land Rover се превърна в най-бързо растящия автомобилен производител в Обединеното кралство с годишен ръст на производството от почти 70%, благодарение на инвестиции за проучване и развитие на стойност над 11 милиарда британски лири, за да се създаде разширена и усъвършенствана гама продукти на двете емблематични британски марки. Само през 2015 г. Jaguar и Land Rover пуснаха на пазара 11 нови и обновени автомобила, включително Jaguar XE и XF, и Land Rover Discovery Sport.

Постигнатото от Jaguar Land Rover се дължи и на непоколебимия ангажимент на компанията към нейните три завода във Великобритания, всеки от които

назад към всички