• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

JAGUAR LAND ROVER Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ АВТОМОБИЛЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЗА ВТОРА ГОДИНА

За пореден път Jaguar Land Rover е обявен за най-големия автомобилен производител във Великобритания с над 30% от цялото автомобилно производство в страната през 2016 г. Новината идва след днешното съобщение от Асоциацията на производителите и търговците на автомобили (SMMT), че автомобилните производители във Великобритания са поставили нов рекорд през 2016 г., произвеждайки 1 727 471 автомобила.

Трите завода за производство на автомобили на Jaguar Land Rover в Ливърпул и Уест Мидландс увеличават производството на компанията във Великобритания с 8% спрямо предходната година до 544 401 автомобила. Пет от десетте най-продавани британски автомобили в световен мащаб са произведени от Jaguar Land Rover.

Най-новите данни демонстрират също драматичната трансформация, през която преминава Jaguar Land Rover, водеща до увеличаване на производството от заводите на компанията във Великобритания с над 240% от 2009 г., когато общото годишно производство възлиза на 158 000 автомобила.

Анди Гос, директор Глобални продажби на Jaguar Land Rover, каза: “Jaguar Land Rover за пореден път показа, че инвестициите в нови модели, умения и авангардни технологии са от изключително значение за гарантиране на процъфтяването на автомобилната индустрия във Великобритания - дори и в настояща обстановка на несигурност.

Да сме най-голямата автомобилна компания във Великобритания е поредното огромно постижение. Горди сме да се наречем британска компания и се ангажираме да гарантираме, че производството остава гръбнакът на британската икономика.”

Рекордната година за компанията е движена от мащабния й инвестиционен план, в резултат на който 15 изцяло нови и значително подобрени модела излизат на пазара. Jaguar F-PACE – най-продаваният автомобил на марката – увеличава производството на Jaguar с 67%, а Range Rover Evoque възвръща позицията си на най-продаван автомобил на Land Rover след въвеждането на версията кабриолет.

От 2010 г. досега Jaguar Land Rover са инвестирали близо 4 милиарда британски лири в четирите си завода във Великобритания, които произвеждат общо десет гами модели и модерните дизелови двигатели Ingenium на компанията. Тази инвестиция включва инсталирането на най-големия цех за алуминиеви каросерии в Европа, две нови свръхмодерни линии за пресоване и значителни технологични обновления във всички поточни линии. В подкрепа на тази значителна експанзия заетият в производството персонал на компанията се увеличава от 7 700 души през 2010 г. до над 19 000 днес, демонстрирайки ангажимента й към създаване на работни места.

С планирани инвестиции от над 3 милиарда британски лири за създаване на продукти за тази фискална година Jaguar Land Rover не възнамерява да забавя темпото и ще създава още по-вълнуващи продукти, за да радва клиентите си по цял свят.

назад към всички