• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

JAGUAR F-PACE РАЗВЪЛНУВА ГУДУУД С ВПЕЧАТЛЯВАЩО ДВУКОЛЕСНО ШОФИРАНЕ

Jaguar F-PACE направи поредната впечатляваща демонстрация на динамична прецизност и контрол. След като постави световен рекорд на Гинес за най-големия лупинг в света при лансирането си миналата година, същият този чупещ рекорди F-PACE и каскадьорът Тери Грант обединиха усилията си отново за вълнуващо шофиране на Фестивала на скоростта в Гудууд.
Този път Грант пилотира първия семеен спортен автомобил на Jaguar при изкачване на известната отсечка Goodwoodhill на две колела. И сякаш това не бе достатъчно, професионалният каскадьор с мотоциклет свободен стил Ли Бауърс бе на борда, за да добави още повече опасности в изпълнението.
Бауърс добре познава двете колела и замени седалката си с луксозния кожен интериор на първия мощен кросоувър на Jaguar. И докато F-PACE покоряваше трудното трасе на две колела, Ли Бауърс излезе от страничното стъкло, за да направи стойка от едната страна на Jaguar и да приветства публиката, след което влезе обратно вътре в автомобила преди финалната линия.
Тери Грант, легендарният каскадьор, каза: „Когато Jaguar ми даде възможност да се събера отново с F-PACE, който бе използван за постигането на най-големия рекорд по лупинг в света, не можах да откажа. Неговата лека, здрава алуминиева каросерия и прецизни контроли го правят перфектния автомобил за каскади и бе страхотно да имам за компания Ли Бауърс– макар че той излезе навън по средата на шофирането!”
Дори и за експерт от калибъра на Грант, двуколесното шофиране изиска часове планиране. Финалната подготовка приключи на пистата Santa Pod Raceway в Нортхамптъншър само няколко дни преди събитието на живо.
За действителното шофиране зрителите нямаха никакво съмнение относно идентичността на Jaguar, тъй като надписът #FPACE бе изписан както на покрива, така и от долната страна на автомобила.
Първият семеен спортен автомобил на Jaguar стана най-бързо продавания автомобил на производителя. Само за първите 10 месеца на годината са поръчани над 14 000 автомобила, като всичките 2 000 бройки от първата серия са разпродадени.
Jaguar F-PACE е първият мощен кросоувър на Jaguar и олекотената конструкция на каросерията му е съставена от 80 процента алуминий. Това е единственият дизайн с високо съдържание на алуминий в сектора и се произвежда в завода на Jaguar Land Rover в Солихъл, Великобритания.

назад към всички