• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Jaguar C-X75 за пръв път пред лондонска публика на парада Lord Mayors Show

Суперколата Jaguar X-C75, използвана в последната част от поредицата за британския таен агент Джеймс Бонд – „Спектър”, ще бъде представена в Лондон този уикенд по време на осемстотното издание на парада “Lord Mayor’s Show”.
Автомобилът-прототип е електрически хибрид, създаден от съвместната работа между Special Vehicle Operations на Jaguar Land Rover и Williams Advanced Engineering. На панаира великолепното возило ще бъде управлявано от каскадьора, участвал в заснемането на някои от най-вълнуващите сцени от „Спектър”, Мартин Иванов.

Мартин Иванов сподели: „Нямам търпение да се кача отново зад волана на Jaguar X-C75. Чувството, което изпитвах докато карах тази суперкола по улиците на Рим по време на снимките на „Спектър” беше неописуемо и сега очаквам с голям интерес да видя каква ще е реакцията на британската публика спрямо автомобила.”
Уникалният Jaguar X-C75 ще бъде придружен на парада от новия, с изцяло спортен салон, Jaguar XE, от Jaguar F-TYPE, както и два модела на Range Rover. Появата на автомобилите на парада е с цел да се отбележи началото на партньорството между Jaguar Land Rover и HMS Queen Elizabeth, бъдещият самолетоносач на военоморския флот на Кралицата.
Самолетоносачите HMS Queen Elizabeth и HMS Prince of Wales ще бъдат най-големите и най-мощни военни кораби, които са били конструирани за военоморския флот на Кралицата. Те ще бъдат използвани от всички сектори на великобританските въоръжени сили. И двата кораба ще бъдат достатъчно оптимизирани за да бъдат използвани както за военни операции, така и с хуманитарни цели и помощ при бедствия.

назад към всички