• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Изложба в НИМ по случай 150-годишнината от рождението на Хенри Форд

София, 30.10.2013, НИМ – Тази година се навършват 150 години от рождението на Хенри Форд – човека, осъществил американската мечта. Роден в семейството на скромен фермер, той основава и до края на живота си управлява една от най-големите автомобилни компании в света, Ford Motor Company.

Днес, 30 октомври 2013 г., във фоайето на НИМ се открива гостуващата временна изложба „Хенри Форд – живот и наследство”, организирана от Мото-Пфое, по случай 150-ата годишнина.

Представят се най-важните моменти от живота на Хенри Форд и макети на легендарни модели на марката Ford през годините: автомобилът на ХХ век (според класацията на сп. Fortune) – Model T, Ford Mustang, Ford Escort и др. На живо се демонстрират ретро автомобил Ford Model A от 1930 г. и новият Ford Fiesta – най-продаваният малък автомобил в света през 2013 и един от 5-те бестелъра глобално.

Чрез интерактивна мултимедийна презентация посетителите на НИМ могат да проследят историята на Ford Motor Company, на личности, белязали развитието й, както и всички модели на компанията през годините от основаването и до наши дни.

Гостуващата експозиция в НИМ е четвъртата проява, с която Мото-Пфое, официалният вносител на Ford в България, чества годишнината на Хенри Форд. От началото на 2013 г. досега са осъществени още:

  • Временна изложба „ Хенри Форд” в музея на Мото-Пфое в Люлин, София;
  • Експозиция и възстановка с исторически костюми от началото на ХХ-ти век в рамките на традиционното благотворително модно ревю на компанията;
  • Кампания в социалните мрежи (Facebook, Twitter и Pinterest), популяризираща 150 мъдри послания и мисли на Хенри Форд от автобиографичната му книга „Моят живот и моите успехи”. Желаещите могат да я проследят на http://www.pinterest.com/fordbg/henry-ford-150-years/

Снимки и видео за Хенри Форд и годишнината му могат да се свалят от: www.henryford150.com

назад към всички