• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Изящен, спортен и елегантен, новият Jaguar XJ внася дързост в луксозния автомобилен сегмент

Новият JaguarXJ е с коренно променена визия от своя предшественик, като задната част на автомобила се различава от всички модели, създавани някога от британската компания. От Jaguar очакват, че благодарение на изцяло новия дух и смелия дизайн, XJ ще се превърне в един от водещите модели в сегмента на луксозните седани.

  • Изцяло новият XJ е първият представител на най-новото поколение автомобили Jaguar с алуминиева архитектура на купето, вдъхновено от космически програми. Новият XJ е с минимум 150 кг по-лек от конкурентите си, което значително подобрява управлението, пътното му поведение, икономичността и безопасността.
  • Всички нови и ултраефективни бензинови и дизелови GenIII двигатели на Jaguar са налични, включително възторжено приетият дизелов V6 и SuperchargedV8, 510 к.с.
  • Клиентите имат избор между модели със стандартна и дълга база. Трите нива на оборудване – Luxury, Premium Luxury и Portfolio – им позволяват персонализация на автомобила по собствения си вкус. Освен тях на разположение са Supercharged и най-високото – Supersport, предлагащи висш стандарт за лукс.

  • Изцяло новият XJ представя най-висшата визия за свръхмодерен интериор, включително иновативния стъклен панорамен покрив, висококачествената 1200-ватова озвучителна система Bowers & Wilkins и 8-инчовият Touch-screen дисплей, изобразяващ едновременно две различни неща в зависимост от ъгъла на гледане.

  • Новият XJ предлага изключително атрактивни разходи за бъдещите си собственици – впечатляващо икономичен разход на гориво и СО2 емисии, висока остатъчна стойност и увеличен интервал на сервизиране. Това са само някои резултати от типичното за Jaguar внимание към детайла.

„Това са изключително емоционални моменти за нас. Изцяло новият XJ е наистина красив, вълнуващ за шофиране и със смелия си дизайн посреща предизвикателствата на бързо променящия се свят. Той пренаписва стандартите за луксозни и спортни автомобили.” Майк О’Дрискол , Управляващ директор на Jaguar Cars .

Премиерата на изцяло новия Jaguar XJ а 9 юли 2009 г. по време на изисикано събитие в галерия Saatchi, Лондон. Един от най-известните шоумени в света и ентусиазиран автомобилен почитател, Джей Лено, представи изцяло обновения флагман на Jaguar в присъствието на отбрана публика – бизнесмени, знаменитости и медии... Изящен, спортен и елегантен, новият Jaguar XJ внася дързост в луксозния автомобилен сегмент – предлага изкусителна комбинация от поразителен дизайн, спиращо дъха пътно поведение и инженерни технологии без компромис.

назад към всички