• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ FORD MUSTANG MACH-E ПОСТИГНА ПЕРФЕКТНИЯ 5-ЗВЕЗДЕН РЕЙТИНГ ЗА ЗАЩИТА НА ПЪТНИЦИТЕ И НА ОКОЛНАТА СРЕДА

На 27 октомври 2021 г. Ford Mustang Mach-E добави към нарастващия си списък с награди и признания перфектен двоен комплект с по 5-звезди, присъдени от Euro NCAP и Green NCAP.

Изцяло новият, изцяло електрически SUV на Ford получи максималния 5-звезден рейтинг от двете независими организации за оценка на превозните средства, тестващи нивата им на безопасност и на енергийна ефективност и безвредност спрямо околната среда.

92% защитеност на възрастни пасажери и 86% защита за деца е резултатът на Mustang Mach-E в безапелационно строгите краш-тестове за безопасност на пътниците при катастрофи.

Стандартните за изцяло новия автомобил технологии в помощ на водача, включително интелигентния адаптивен круиз контрол със системи за старт-стоп и за придържане в центъра на лентата1, асистентът за предпазване от сблъсък с автоматично аварийно спиране1, и системата за спазване на лентата с асистент за трафик в сляпата зона на зрителното поле1, също допринесоха за отличния рейтинг по безопасност. Mustang Mach-E получи максимални оценки за своите технологии за придържане в лентата.

С нулеви емисии от ауспуха благодарение на задвижването от електрическа батерия, която предлага чист пробег на ток до 610 км по WLTP2, Mustang Mach-E получи също така най-високите оценки от страна на Green NCAP в тестовете за чист въздух и нисък индекс за отделяне на парникови газове.

94-процентовият резултат за енергийна ефективност включва максимални оценки в лабораторните тестове за работа при студени и топли условия.

„Mustang Mach-E е разработен от самото начало като изцяло електрически автомобил, затова можахме да разгърнем безопасността и екологичните характеристики в изцяло новия му дизайн от всеки възможен ъгъл“, каза Стюарт Саутгейт, Директор Инженерингова безопасност във Ford Европа. „В резултат клиентите ни могат да са  уверени, че автомобилът им се грижи за тях точно толкова добре, колкото и за околната среда.”

Новите признания от Euro NCAP и Green NCAP се добавят към списъка от над 20 отличия за Mustang Mach-E от целия ​​свят – от наградата iF DESIGN AWARD за интегрирането на първокласните високоговорители от аудиосистемата B&O Sound System3, до спечелването на награда за свързаност от MOTUL за технологията на Ford SYNC от следващо поколение.

Mustang Mach-E е един от шестте електрифицирани модела на Ford с максималната 5-звездна оценка за безопасност от Euro NCAP, сред които са още Ford Puma, Kuga – включително Kuga Plug-In Hybrid и Kuga Hybrid, Explorer Plug-In Hybrid, Focus и Fiesta.

 

# # # 

1 Функциите за активна безопасност в помощ на водача са допълващи и не заместват вниманието, преценката и необходимостта от контрол върху автомобила.

2 Ford Mustang Mach-E осигурява до 610 км по WLTP хомологиран чист електрически пробег при конфигурация със задно задвижване и батерия с по-голям капацитет.

Декларираните данни по WLTP за разхода на гориво/енергия, CO2-емисиите и електрическия пробег са определени съгласно техническите изисквания и спецификации на последните изменения от Европейски регламенти (EО) 715/2007 и (EС) 2017/1151. Приложените стандартни процедури на тестване позволяват сравнение между различни типове автомобили и различни производители.

3 iF DESIGN AWARD 2020 в продуктова дисциплина.

назад към всички