• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Изцяло новото Volvo XC90 поставя нови стандарти с наградата „Top Safety Pick” и отличен рейтинг от Американския институт за пътна безопасност IIHS

Новото ХС90 е може би най-сигурният автомобил на планетата според оценките на двете най-престижни институции за безопасност в света

XC90 Volvo Cars получи наградата „Top Safety Pick” и отлична оценка от Американския институт за пътна безопасност (IIHS).

XC90 е с максимална оценка на всички тестове (удароустойчивост и превенция при катастрофа), включващи двете превантивно-защитни нива на безопастност. XC90 също отбеляза топ оценки в най-новите тестове на Euro NCAP – още едно доказателство, че XC90 е един от най-безопасните автомобили по пътищата днес.

"Независимият резултат от тестване на IIHS още веднъж подчертава изключителния характер на работата, която вършим във Volvo Cars при създаването на сигурна кола от ново поколение. Нашата комбинация от ултра-здрава стоманена клетка (каросерия) с патентована предна структура, усъвършенствани системи за обезопасяване и стандартната система City Safety за автономно спиране са съчетани така, че да доставят уникална производителност", заяви Сесилия Ларсон, Директор на Центърът за безопасност на Volvo Cars в Гьотеборг.


Безопасността като стандарт

Американския институт за пътна безопасност (IIHS) за удароустойчивост включва: тестове, които обхващат предната част на автомобила (small overlap and moderate overlap), страничната част, силата на покрива, подглавниците и седалките. Volvo постигна най-високи резултати във всички тези тестове и беше отличено за най-високо ниво на превенция от катастрофа, благодарение на стандартната технология City Safety, която е монтирана е във всички нови автомобили Volvo. XC90 е един от първите стандартно оборудвани автомобили, който получи най-високата оценка „Top Safety Pick 2015” + награда, благодарение на превъзходната оценка за предна защита при удар.

"Volvo Cars пое ангажимент със своята „Визия 2020” – никой да не бъде сериозно ранен или убит в нов Volvo автомобил към 2020 г.. Работата ни с реалния живот, за реални промени с цел запазване на живота е фокусът за нас – хората, които работим във Volvo Cars. Последните изследвания показат, колко е ефективна технологията ни за автономно спиране. Ние постигнахме най-високите резултати във всички независими изпитания за безопасност, които са били извършени. Няма съмнение, че XC90 постави нов стандарт за сигурността в автомобила", заяви Сесилия Ларсон.

Volvo Cars използва широк набор от източници на данни – от САЩ, Швеция, вътрешна база данни, базирана на реални произшествия и статистики за застрахователни претенции, които са основа за много иновации за безопасност.

City Safety е името на системата за избягване на сблъсък на шведската компания. Използвайки усъвършенствана RaCam (Radar-Camera), разположена в предното стъкло, City Safety доставя разширена функционалност за избягване на сблъсък и защитава другите участници в движението като пешеходци и велосипедисти в широк диапазон от сценарии за ПТП.

назад към всички