• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

ИМПЕРАТОРЪТ Е ТУК!

LandRover & RangeRover агресивно настъпват в България с нова генерация модели, цени и услуги

Land Rover е единствената автомобилна марка в България, която през 2009 г. отбеляза значителен ръст в продажбите си (231 автомобила спрямо 178 през 2008 г.), а за първите осем месеца на 2010 отново отчита положителен баланс – 39 спрямо 38 автомобила през 2009. Факт е, че сред премиум марките на пазара само Land Rover e с увеличени продажби.

От началото на годината у нас моделите на Land Rover и Range Rover се предлагат вече с пет години пълна гаранция. В допълнение е стандартен пакетът Premium Service , включващ две изключително важни за спокойната експлоатация на автомобилите услуги. Благодарение на Europe Assistance , при проблем на пътя собственикът може да разчита на 36 месеца безплатна пътна помощ до гаранционните сервизи на марките в цяла Европа. Само за България е валидна и услугата Door to Door (от врата до врата) – екип от професионалисти взимат автомобила на посочен от клиента адрес и след отстраняване на проблема го връщат обратно на уговореното място в отлично състояние.

Интересно е да се отбележи, че светът научава името Land Rover на 30 април 1948 г. Тогава на автомобилното изложение в Амстердам е показан първият модел на британската марка – Series 1 . Той веднага прави впечатление с авантюристичния си и приключенски дух. С него Land Rover поставя началото на невероятна традиция в производството на автомобили с висока проходимост, за да се стигне до съвременния Defender , който несъмнено все още е пряко свързан със Series 1. Невероятно е, но е факт, че двата модела дори споделят някои оригинални части като капачката на пълнителя за масло и клемата за пристягане на мекия покрив. Разбира се, останалите части в технологията на Defender са се развили изключително много, но все пак Land Rover остав a един от малкото производители, които правят нещата качествено, а автомобилите им са истински офроудъри, които могат да преодолеят без проблем и най-тежките терени. Неслучайно британската марка е с най-голям процент произведени автомобили, които още са в експлоатация - 66% от първите произведени Defender -и са още в движение.

Defender с e утвърди и като единствен възможен избор при екстремни експедиции по света. Преди година в една хуманитарна експедиция той прекоси без проблем целия американски континент – от най-северната до най-южната точка. С лекота за броени дни премина през джунглите на Централна Америка – там където до тогава се стигало само с коне след мъчителни преходи продължаващи с месеци. В момента този уникален всъдеход се предлага на уникалната цена от 54 500 лв. с ДДС. Автомобилът ползва и данъчен кредит!

Freelander 2 е друг модел от гамата на Land Rover , който заслужава специално внимание. Той постави нови стандарти в класа на компактните високопроходими премиум автомобили. В него са вградени всички съвременни постижения на дизайнерите и инженерите на Land Rover - постоянното задвижване 4 x 4 , изцяло независимо окачване, уникалната система Terrain Response и неизчерпаем списък от допълнителни нововъведения. Той е и първият компактен SUV , който получи от Euro NCAP максимална оценка от 5 звезди за защита на пътниците в купето. Freelander 2 е вече и по-достъпен от всякога , като цената му започва от 55 500 лв. без ДДС.

Новото Discovery 4 безспорно приковава най-голямо внимание в гамата на Land Rover . Неговите неограничени възможности са комбинирани с отличителен и многообразен дизайн на интериора и екстериора. Със своя двустепенен покрив, изчистен дизайн и функционален стил, новото Discovery 4 оставя впечатление за изключителен способен автомобил. Характерните особености, като практичната асиметрична задна врата и отсечените хоризонтални и вертикални контури, дават на автомобила неповторим силует, който подсказва за непреклонен дух, внушителни възможности и изключителна мощ - отличителни черти за всеки истински Land Rover . Цената на най-новия модел в гамата на Land Rover започва от 91 900 лв. с ДДС. Данъчният кредит е друго голямо предимство за Discovery 4.

Непосредствено до Land Rover е позиционирана и другата британска марка, която носи гордост на Обединеното кралство. Range Rover .

„Императорът” е може би най-луксозният и престижен автомобил в своя клас. Всепризнат, той е символ за положение, най-доброто, което човек може да купи за тази цена. Забележително е, че при имиджово проучване в класа на луксозните джипове за топ бизнесмени, 95% от запитаните джентълмени от САЩ и Англия дават най-висока оценка на Range Rover , като много далеч зад него са всички останали паркетни и интелектуални SUV - ове. Неслучайно той е предпочитан от голяма част световни звезди, като Джак Никълсън, Том Круз, Анджелина Джоли, Холи Бери, Ума Търмън и много други.

Range Rover Sport е по-малкият брат в гамата на Range Rover . Той приковава погледа и предизвикват вълна от емоции. Невероятният 4 x 4 съчетава превъзходен комфорт, луксозен интериор и агресивна осанка, а всичко това е комбинирано с типичните за британската марка off - road способности. Range Rover Sport впечатлява с внушителните 510 к.с. на мощния си V 8 Supercharged двигател. Може би това е единственият спортен SUV с неограничени възможности на всякакви терени.

Повечето автомобилни марки променят често концепциите си, за да се конкурират постоянно с останалите. Land Rover и Range Rover , обаче , държат на своите ценности и не правят никакви компромиси по отношение на тях. Например, всеки един модел на двете британски марки трябва да е с постоянно 4х4 задвижване и трябва да притежава, независимо от това колко е луксозен, водещи за класа си off- road качества. Затова Land Rover и Range Rover придават чувството, че можеш да отидеш навсякъде, където поискаш, да покориш всеки връх.

Никак не е случайно, че близо 100% от всички собственици на Land Rover и Range Rover изпитват страхотна привързаност към своя автомобил. Британската марка е като вирус, зараза, веднъж като ти го инжектират, продължава да действа за цял живот.

назад към всички