• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Господин Land Rover се отегля след 50 г. вярна служба

За Роджър Краторн е време за спокойни старини

27 Март 2014 г. беше тъжен ден за Land Rover. След 50 години вярна служба се пенсионира Роджър Краторн, един от най-уважавните служители на компанията. От Кралското семейство до ВИП персони, военни и журналисти, всички до един в Обединеното Кралство познават Роджър. Но го познават с друго име – господин Land Rover.
Като инструктор в британската компания, Краторн предава опита и уменията си в офруоуд шофирането на хиляди хора по света, изпълнени със страст и емоция по магията Land Rover. Д-р Ралф Спет, изпълнителен директор на Jaguar и Land Rover, изпрати Роджър в последния му работен ден, като изтъкна неговия дългогодишен принос за развитието и популяризирането на марката по света. „Неговият ентусиазъм и дълбоки познания по философията на нашия бранд, както и на автомобилите въобще са в основата на неговата успешна кариера, издигнала на най-високо ниво Land Rover. Той ще ни липсва, но ние уважаваме неговото решение и знаем, че на тези години той има нужда от почивка. Затова го разбираме и му пожелаваме здраве и спокойни старини“, сподели д-р Ралф Спет, изпращайки с гордост и уважение един от най-добрите служители на компанията.
Роджър Краторн се присъединява към Land Rover през далечната 1963 г., като започва професионалното си развитие като чирак. Мнозина негови приятели се шегуват, че взаимната му връзка с любовта на живота му започва дори по-рано, а именно през 1947 г., когато Роджър се ражда в болница в Солихъл – на километър разстояние от фабриката, където е произведен първият Land Rover. Колегите и най-близките на Краторн са готови да се обзаложат, че в момента, в който се е раждал техният приятел, се е родила и идеята Land Rover.
Първите стъпки на Роджър в компанията започват в сферата на инженерните технологии, като той е в основата на проектирането на първия Range Rover. След 15 г. служба шефовете на компанията забелязват таланта на Краторн в майсторското шофиране и решават именно той да оглави Land Rover демонстративния екип, който има за цел да разкирва пред отбрана публика безграничните офроуд способности на британския бранд.
Роджър много бързо печели сърцата на журналистите и не е изненада, че в по-късен етап от кариерното си развитие той попада в PR екипа на Land Rover. И до ден-днешен се смята, че това е човекът, организирал най-интересните и предизвикателни тестдрайв маршрути не само в Англия, но и в редица екзотични места по света. На старини Краторн решава да се отегли от светлината на прожекторите и в последните си години в Land Rover работи в музея на компанията, където предава на младите наследството, историята и магията на бранда.
Напускайки Land Rover със сълзи на очи Роджър Краторн сподели: „За 50 години имах честта да работя по много велики проекти и да срещна стотици прекрасни хора, с много от които продължавам да бъда приятел и до днес. Благодаря на всички за подкрепата и за прекрасните спомени. Започвам нов живот и е време да поема към планината със стария ми Land Rover“.

назад към всички