• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford стартира производството на новата Fiesta ST

Най-бързата серийна Fiesta ускорява от 0 до 100 за по-малко от 7 секунди

Ford стартира производството в завода си в Кьолн, Германия на новата Fiesta ST – първата серийна Fiesta, която ускорява от 0 до 100 км за под 7 секунди.

Разработена от RS екипа на Ford, европейското подразделение за спортни автомобили на Ford Motor Company, новата Fiesta ST в Европа се задвижва от 1.6-литров бензинов EcoBoost двигател, ускоряващ от 0 до 100 км/ч за 6.9 сек. и предлагащ 182 к.с. и 240 Нм въртящ момент, със среден разход на гориво едва 5.9 л/100 км и СО2 емисии от 138 г/км*. Максималната скорост е 220 км/ч.

Ford допълнително е подобрил за Fiesta ST прочутото глобално шаси на В-автомобилите с ново управление, окачване, спирачки, конфигурации и настройки. Подобрена версия на системата на Ford за разпределение на въртящия момент и 3-те режима на системата за електронна стабилност допринасят за възнаграждаващото и сигурно управление.

„Новата Fiesta ST е модерен спортен автомобил, резултат от 30-годишния опит със спортни Fiesta-и и глобалния процес на развитие,“ каза Юрген Гагщатер, Главен програмен инженер по спортните автомобили във Ford-Европа. „Този автомобил е значителна крачка напред както по отношение на гордото ни минало при съчетаването на мощни двигатели с динамично шаси, така и при постигането на намален разход на гориво и емисии.“

Новата спортна Fiesta ST следва знаковите автомобили Fiesta като XR2, XR2i, RS1800, RS Turbo и първото поколение ST. Тя е оборудвана с EcoBoost технологията на Ford с турбокомпресор, променливи фази на газоразпределение и е с по-добро ускорение и максимална скорост от Ford Focus ST170 от 2002 г. Второто поколение Fiesta ST ще се предлага също в САЩ и Азия.

Новият модел в Европа се отличава с уникална трапецовидна предна решетка, тип пчелна пита и внушителен заден дифузьор. Интериорът впечатлява с висок контраст и седалки Recaro – за първи път стандартно.

Новата Fiesta ST е оборудвана с MyKey – ексклузивната технология на Ford, която позволява на родителите да насърчават безопасното шофиране на техните тийнейджъри и ограничават риска им зад волана, както и със SYNC – системата на Ford за свързаност и гласово управление, допълнена със системата за спешни случаи, която директно свързва пътниците в автомобила с местния номер за спешни случаи при настъпването на инцидент.

# # #

* Посочените данни за разход на гориво и СО2 емисии са изчислени съгласно техническте изисквания и спесификации на Европейската наредба (EC) 715/2007 според последните изменения. Данните могат да се различават от резултатите за разход на гориво в други райони на света вследствие на различните пътни условия и правила за движение на други пазари.

назад към всички