• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford с надмощие на наградите на Euro NCAP за най-висока безопасност през 2012 г.

Ford Motor Company спечели три от седем възможни награди на Euro NCAP за най-високата в класа безопасност – повече от всеки друг производител. Отличията са за новите Kuga, Transit Custom и B-MAX.

Новата Kuga оглави SUV сектора, Transit Custom спечели в класа на бизнес и семейните ванове, а B-MAX е съвместният победител в категорията на компактните мултифункционални автомобили.

„Безопасността е ключова ценност за Ford,“ заяви Стюарт Саутгейт, Директор по автомобилната безопасност във Ford. „Оценката на Euro NCAP за нашите автомобили и определянето им като лидери в съответните сегменти е страхотно признание за ценностите и таланта на нашите дизайнери и инженери.“

Euro NCAP е най-голямата независима организация в Европа за автомобилна безопасност. Наградите отразяват представянето на автомобилите на краш тестове и наличието на модерни технологии за безопасност. През 2012 г. новите B-MAX, Fiesta, Kuga и Transit Custom завоюваха максималните 5 звезди на новите тестове на Euro NCAP. Ranger и Focus запазиха 5-те звезди от 2011, дори при по-строгите изисквания през 2012 г.

Новата Kuga постигна 88% за цялостна защита, най-високия резултат при средно големите SUV. Новият Transit Custom е със 77% за цялостна защита, след като се превърна в първия автомобил в класа си с 5 звезди от Euro NCAP, които се отнасят и за новия пътнически Tourneo Custom. Новият B-MAX постигна 83% за цялостна защита. Ranger е първият и единствен пикап с 5 звезди.

Миналата година Ford се превърна в първия автомобилен производител с общо 7 различни специални награди от Euro NCAP като признание за широката гама иновативни технологии, които е вложил в своите автомобили.

Ford получи специална награда за Системата MyKey в новата Fiesta, за SYNC със Системата за спешни случаи в новите B-MAX, Fiesta, C-MAX, Focus и Kuga, и за Системата за спазване на лентата в новия Transit Custom. Преди това Ford получи специални награди за Системата за активно спиране в града в новите Focus и B-MAX, за Системата за предупреждение на водача, Системата за предстояща опасност и Системата за спазване на лентата във Focus.

Мичиел ван Ратинген, Генерален секретар на Euro NCAP, сподели: „Euro NCAP оценява усилията на тези производители, които вече предлагат високо ниво на защита на пътниците в техните автомобили, но днес безопасността е повече от това. Чрез нашите по-строги тестове и оценката на важни системи за безопасност, нашата цел е да информираме и позволим на всички пътуващи да се възползват от безопасните автомобили с модерни системи по най-достъпния начин и да допринасят за намаляване на пътните инциденти.“

назад към всички