• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford разкри новия Ranger със смел дизайн, умни технологии и подобрена икономичност

БАНКОК, Тайланд, март 2015 – Ford показа интелигентния и здрав нов Ford Ranger, който поставя нови стандарти в сегмента на пикапите с безпрецедентна смесица от солидни възможности, качество на изработката и модерни технологии. Новият Ranger ще се предлага в над 180 пазара по света, а в Европа – в началото на 2016 г.

Показан на изложението в Банкок, новият модел ще подсили продажбите на Ranger в Европа, които нараснаха с 40% през 2014 г. спрямо 2013 г. и с увеличен пазарен дял с 4.5 процентни пункта до 21%.

С нов дизайн на предницата и стилен и функционален интериор, новият Ranger надгражда репутацията си на способен, иновативен и комфортен автомобил, която му помага да се разграничи от традиционните пикапи. Той също изпъква и с гама ултра модерни технологии, които предлагат нови и практични решения за всекидневните предизвикателства.

„Новият Ford Ranger внася нови нива на комфорт и рафинираност в сегмента си, без да жертва грубата сила, които нашите клиенти очакват“, каза Ролант де Ваард, Вицепрезидент Маркетинг, Продажби и Услуги във Ford-Европа. „Той е интелигентна сила и ще помогне на нашите клиенти да постигат повече на работа и със семействата си“.

„Заедно с изцяло новата и разширена гама Transit, Ranger е ключова част от обновената лекотоварна гама на Ford, която продължава да набира инерция в продажбите в Европа“, допълни де Ваард.

Здрав и модерен дизайн
Промените при Ranger започват с осъвременения екстериорен дизайн. Смелият и по-модерен вид придават на Ranger по-мощно излъчване на пътя и веднага издава неговите способности. По-мускулестият преден капак преминава във внушителна нова трапецовидна решетка, а впечатляващите прожекторни фарове фарове правят пикапа разпознаваем на момента, със смелия си и технологичен вид.

„Когато видите как клиентите ни използват автомобилите си, е важно Ranger да изглежда и функционира като здрав, надежден инструмент“, заяви Дейв Дюит, Мениджър екстериорен дизайн, Ford-Азия. „Видяхме възможност да придадем на дизайна допълнително напрежение и да подчертаем ‘Built Ford Tough’ елементите в дизайна като страничните „хриле“ – всичко това, запазвайки отличните аеродинамични характеристики на Ranger”.

Подобреният екстериор е съчетан със стилен нов интериор, който създава дори още по-комфортна, модерна и наподобяваща лек автомобил атмосфера. Силните хоризонтални линии, преминаващи по дължина на кабината, създават усещане за отвореност и ограждат централния 8-инчов тъчскрийн. Зад волана нов инструментален панел с двуцветен дигитален дисплей осигурява на водача информация за автомобила, забавление, както и данните от навигацията и климатика от един поглед.

„Интериорът на новия Ranger е динамичен и модерен със силен технологичен аспект“, сподели Дюит. „Акцентирайки на дизайна, избрахме материали, които са стилни и атрактивни и едновременно с това достатъчно издръжливи за суровия живот на работен пикап. Интериорът може да изглежда като на лек автомобил, но е практичен както винаги“.

Способност и рафинираност
Ford Ranger остава един от най-способните пикапи в класа си. С водещата си в класа способност да гази до 800 мм във вода и с 230 мм просвет, той е проектиран да се справя с най-екстремните терени с лекота. Благодарение на 28-градусовия ъгъл на приближаване и 25-градусовия ъгъл на отдалечаване, водачите на Ranger могат да се чувстват уверени, когато поемат по стръмни препятствия.

Издръжлива електронно контролирана предавателна кутия позволява на водачите на моделите със задвижване 4х4 да превключват в движение от 4х2 на 4х4 чрез бутон на централната конзола. За въртящ момент при ниска скорост или допълнителен спирачен ефект при спускане, водачите могат да задействат понижаващите 4х4 предавки, докато електронно заключващият се заден диференциал помага за подобряване на сцеплението при трудни условия. Тези офроуд способности са подкрепени от възможност за теглене до 3500 кг и изключителен товарен капацитет.

Ranger постига всичко това с ниво на рафинираност, нехарактерна за сегмента на пикапите. Докато настоящият Ranger вече постави стандарти за возия и управление, инженерите на Ford донастроиха окачването за допълнителен комфорт и още по-добро управление.

Шофирането е допълнително подобрено от Електрическото сервоуправление (EPAS), което осигурява прецизно, естествено и уверено управление. С EPAS управлението е леко и лесно при маневри с ниска скорост, например паркиране, и прецизно при по-висока скорост – с променлива асистенция в зависимост от скорост, ъгъл на завиване, сили в завой и ускорение или намаляване на скоростта. Чрез елиминиране на хидравличната помпа на традиционното сервоуправление, новото EPAS електрическо подпомагане подобрява разхода на гориво с 3% и понижава шума.

Инженерите са оборудвали новия Ranger и с модерни шумозаглуващи материали и подобрена изолация за постигане на едно от най-тихите и комфортни купета в класа.

Модерни технологии
Гамата от ултра модерни технологии в новия Ranger помага на водачите да останат свързани със света и да държат нещата под контрол.

Системата за свързаност SYNC 2 предлага на водачите по-умни и безопасни начини да останат свързани. Използвайки гласови команди, водачът може да управлява климатика, музиката и навигацията по-лесно от когато и да било. 8-инчовият тъчскрийн дава на водача още възможности за команди с допир.

За допълнително удобство новият Ranger осигурява 240-волтов изход, който може да се използва за зареждане на лаптоп.

На разположение е и гама от технологии в помощ на водача за още по-комфортно шофиране.
• Системата за спазване на лентата и за Предупреждение за напускане на лентата работят съвместно, за да предпазят водача от неволно напускане на пътното платно при висока скорост. Ако предната камера засече, че автомобилът се отклонява, Системата за предупреждение алармира водача с вибрация във волана. Ако не последва действие за коригиране на траекторията, Системата за спазване на лентата прилага усилие върху волана, за да върне автомобила обратно в неговата лента
• Адаптивният темпомат използва радарните сензори, за да запази както предварително зададената скорост, така и отстояние от предния автомобил. Ако системата засече автомобил отпред, автоматично намалява, за да запази безопасно отстояние. Ускорява обратно до зададената от водача скорост, когато пътят пред автомобила се освободи. Адаптивният ограничител на скоростта помага на водача да избягва неволно увеличаване на скоростта над зададената
• Предупреждението за предстояща опасност работи заедно с Адаптивния тепомат и предупреждава водача визуално и звуково, когато разстоянието до автомобила отпред намалее под безопасната дистанция. Системата подготвя предварително спирачките за максимално спиране
• Предният и заден паркинг асистент използва сензори за засичане на препятствия и предупреждава звуково, ако автомобилът ги приближи с ниска скорост, например при паркиране. Камерата за заден ход дава ясна гледка зад автомобила, с което създава по-голяма увереност при паркиране и закачане на ремарке
• Системата за следене налягането в гумите помага на водачите да са в безопасност и да спестяват гориво, като алармира при много ниско налягане в гумите
• Програмата за електронна стабилност с функция за предотвратяване на преобръщане и контрол на ремаркето помага на водачите да държат автомобила под контрол, дори при неблагоприятни условия
• Предупреждението на водача използва камерата отпред и сензорите, за да засече дали водачът заспива. Ако забележи признаци, като излизане от траекторията и внезапни корекции във волана, системата предупреждава водача с непрекъснати по-силни сигнали
• Помощта при аварийни ситуации използва свързания с Bluetooth мобилен телефон, за да се обади на 112 в случай на сериозен инцидент. Системата дава подробности за сблъсъка и местонахождението на автомобила, и след това оставя линията отворена, за да говорите директно с оператора
• Други модерни технологии включват: Помощ при потегляне по наклон, която помага за уверено потегляне, независимо дали нагоре или надолу; Помощ при спускане, която използва Системата за контрол на сцеплението, която настройва Електронния контрол за стабилност в зависимост от товара на автомобила; Асистентът за аварийно спиране осигурява допълнително налягане на спирачната система, за да се увеличи спирачната сила при бързо натискане на спирачките в случай на нужда

Ефективна мощ
Впечатляващата сила, способност и капацитет за товарене и теглене са възможни благодарение на мощните и ефективни дизелови двигатели, съчетани с 6-степенна механична или автоматична скоростна кутия. Трите двигателя осигуряват на клиентите на Ranger печеливша комбинация от мощ и ефективност във всички условия и изпълняват обещанието на Ford за удоволствие от шофирането.

За максимална мощност и въртящ момент за теглене на сериозни товари, Ford предлага последно поколение от глобално тествания 3.2-литров дизелов TDCi 5-цилиндров двигател. Новостите, включително променената система за отработени газове, помага за увеличаване на ефективността при 200 к.с. и 470 Нм въртящ момент.

Новият Ranger предлага също и версии със 130 и 160 к.с. на 2.2-литровия дизелов TDCi 4-цилиндров агрегат, осигурявайки значително намален разход на гориво и рафинираност, както и увеличена мощност в сравнение със 125 и 150 к.с. спрямо настоящия модел.

За да увеличи ефективността на двигателите си, новият Ford Ranger е наличен с автоматична Старт-Стоп система, която спестява гориво като изключва двигателя, когато автомобилът е в спряло положение, например на светофар. В съчетание с предлаганите по-дълги предавателни отношения, тези подобрения в ефективността помагат за постигане на зададените понижения в разхода на гориво, които надхвърлят 15% за определени модификации.

„Когато си поставихме за цел да подобрим Ford Ranger, знаехме, че сме свършили добра работа: настоящият Ranger е един от най-здравите и способни пикапи“, каза Ричард Тили, Директор автомобили, Ford-Азия. „Но благодарение на гордото ни наследство и глобална експертиза в този сегмент, направихме страхотното още по-добро. С подобрена ефективност, рафинираност и гама нови технологии, новият Ranger предефинира очакванията на клиентите от здрав и способен пикап“.

назад към всички