• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

FORD RANGER ПО АТАНАСОВСКИ В МОТО-ПФОЕ

Екипът на Ford в Мото-Пфое отбеляза по специален начин Атанасовден – 18 януари – в който според народното поверие зимата постепенно си отива, а пролетта започва да приближава. Управителният тандем, Атанас Фурнаджиев и Димо Николов, посрещнаха представители на медиите във фирмения комплекс Младост на бул. „Александър Малинов” №27 и като увод откроиха накратко акцентите за компанията и автомобилния пазар в България от отминалата 2016 г. и едва започналата 2017 г.
Самата среща беше посветена на най-новия приятел в семейството на Мото-Пфое, познатия и обичан Ути Бъчваров – ловец, рибар, готвач и много приятен събеседник. Той се присъедини към собствениците на един от най-добрите пикапи в момента, новия Ford Ranger, за да осъществява с него занапред вкусната си дейност в страната. Ути сподели, че го е избрал, тъй като харесва мъжкарски автомобили и е сигурен, че новият Ranger ще минава по всякакви терени и няма да се страхува да влезе дори в гората. Харесва му, че в Щатите всеки земеделец или ловец използва пикап и тази именно е колата и за него. Във връзка с проекта „Вкусната България“ сладкодумният водещ обикаля цялата страна и навърта около 50 000 км на година, затова си пожела „Душа да му е яка на този пикап“.
По случай новия Ford Ranger Ути Бъчваров лично поднесе на гостите в комплекс „Младост” на Мото-Пфое по една вкусна Атанасовска чорба и чаша греяно вино и обяви, че занапред бързо, лесно и комфортно ще ходи на лов и ще пътува навсякъде из страната с новия автомобил!

АКЦЕНТИ 2016-2017 ЗА МОТО-ПФОЕ НА АВТОМОБИЛНИЯ ПАЗАР В БЪЛГАРИЯ
През 2016 г. традиционният лидер в автомобилния бранш МОТО-ПФОЕ постигна множество нови победи: четвъртвековен юбилей, световен Гинес рекорд на Ford, 15% ръст на продадените спрямо 2015-та нови автомобили Ford (2191), Volvo (234), Jaguar (60), Land Rover (418), при официално отчетен 10% за целия пазар на нови автомобили в България. Сериозен е и ръстът на съпътстващите услуги в компанията – застраховките от брокера Пфое Агенция, собствения лизинг на Мото-Пфое, съставляващ около 60% от общите продажби, както и реализираните резервни части и сервизен труд.
През 2016-та благотворителната кауза на Мото-Пфое #steniskanabala спечели три пъти повече абитуриенти-участници. За 5-та поредна година 1.0-литровият EcoBoost двигател на Ford стана световен двигател на годината. Volvo XC90 бе избран от ПАК за 4х4 автомобил на годината в България, а Jaguar XF получи Златен волан в категория седан от сп. Autobild и стана Седан на годината на сп. BBC Top Gear.
През 2017 г. за Мото-Пфое предстоят премиерите на няколко важни модела. Предстоящи при FORD са новата Kuga, с която марката вече има пълна нова SUV-гама, както и в края на годината – на новата Fiesta. VOLVO очаква нов XC60, който е дългогодишен бестселър на марката в България и по света. При LAND ROVER съвсем скоро ще се появи новият Discovery 5, а при JAGUAR също се очакват вълнуващи изненади.
С желание да стане първи избор за желан и доверен автомобилен партньор в България, Мото-Пфое работи по реализация на крупна инвестиционна стратегия за 2017 г. Стартира строеж и в края на годината е планирано откриване на две нови дилърства в София – премиум центрове за Volvo и за Jaguar Land Rover, които ще се намират в близост до пресичането на Северната скоростна тангента с Околовръстния път при Ботевградско шосе. При завършването на новите комплекси дилърствотото Ford в Люлин, София, ще бъде качествено преустроено и ще стартира строежът на ново дилърство на компанията в Пловдив.
По отношение на корпоративната и социална отговорност на Мото-Пфое – компанията ще продължи да инвестира в добри каузи за обществото. С твърда увереност в края на януари стартира четвъртият сезон на благотворителната програма #steniskanabala, в полза на по-нататъшното образование на абитуриентите сираци в цялата страна, а през лятото – поредното издание на Дарителската програма за опазване на природното и културно наследство, с която Мото-Пфое подпомага устойчивото развитие и биоразнообразието в страната.

назад към всички