• Ford
 • Volvo
 • Jaguar
 • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford представя изцяло новия Tourneo Connect - мултифункционален автомобил за работните седмици и семейните забавления

На12 октомври 2021 г.Ford представи изцяло новия мултифункционален Tourneo Connect, който ще донесе на марката Tourneo още повече стил, пространство и многообразие.

Изцяло новият Tourneo предлага идеалното решение за забързания начин на живот с удобен и силно приспособим интериор, възможност за 7 места и избор между две дължини, за да задоволи всички нужди. Той е идеално приспособен да се справи с всичко – от транспортирането на къмпинг екипировка и спортно оборудване до практична подкрепа за малкия бизнес.

Интелигентното, свързано купе въвежда най-новите дигитални технологии за кокпита, докато широкият набор от усъвършенствани системи в помощ на водача правят изцяло новия Tourneo Connect удобен и лесен за шофиране. Новите функции включват асистирано шофиране за намаляване на стреса и Pro Trailer Backup Assist за опростяване на маневрите при теглене.

Дебют във Tourneo Connect правят също система за задвижване на всички колела, повишаваща увереността, и нова опция за автоматична трансмисия за бензиновите модели. И двете са част от разширена гама нови бензинови и дизелови двигатели, които се очаква да предложат водеща в класа си ефективност1.

„Изцяло новият Tourneo Connect е първият от вълнуващо ново поколение автомобили Ford Tourneo. Свежият му нов дизайн, 7-местната функционалност и новата технология за задвижване на всички колела, както и всички важни функции за свързаност, предлагат печеливша комбинация за нашите клиенти“, каза Ханс Шеп, генерален мениджър на Ford Pro за Европа. „Ние взехме качествата, които клиентите ценят, и ги развихме допълнително, при което създадохме нов Tourneo Connect, готов за всяко предизвикателство – независимо дали става дума за работа или за забавление.“

Функционално, практично купе

Изцяло новият Tourneo Connect предлага възможност за седем места както при моделите L1 с късо междуосие, така и при моделите L2 с дълго междуосие, с цел повече практичност и удобство. Когато не се използват, седалките от втори и трети ред могат да бъдат сгънати, спуснати напред или отстранени, за да се създаде просторна товарна зона за работа или за спортно оборудване. Предната пътническа седалка се сгъва до равен под, за да позволи безопасно транспортиране на предмети с дължина до 3 метра, като каяци, мебели в плоски пакети или дървен материал2.

Новият интериор повишава комфорта в купето, без да прави компромис с практичността, която клиентите на Tourneo Connect обичат. Големите плъзгащи се странични врати помагат на децата и възрастните пътници да влизат и излизат от автомобила в ограничени пространства, където конвенционалните врати може да не могат да се отворят напълно. Удобството се увеличава от многобройни поставки за чаши, отделения и зарядни портове, докато наличният панорамен стъклен покрив и двузоновата климатична система спомагат купето да бъде проветрено и по-комфортно при дълги пътувания. Издръжливи, лесни за почистване гумени подови стелки се предлагат като аксесоар за подобрена практичност и защита.

Клиентите на Trend, Titanium и Active могат също да поръчат ергономични седалки с разширени опори за краката и четирипосочно електрическо лумбално регулиране, сертифицирани от независимата германска асоциация Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR), чиято мисия е здравето на гърба.

С отстранени седалки от втори и трети ред Tourneo Connect предлага до 3,1 мтоварен обем при моделите L2 и до 2,6 м3 при моделите L12.Пренасянето на по-дълги предмети или обемисто оборудване за отдих се улеснява от максималната дължина на товарене от 2265 мм зад първия ред седалки, 1452 мм зад втория ред и 629 мм зад третия ред за варианти L2 (1913 мм, 1100 мм и 317 мм за варианти L1) 2.

Внимателно подбраните материали и покрития, използвани в купето на Tourneo Connect, създават комфортно, първокласно усещане в цялата гама, с уникални елементи за всеки от серийните варианти, като например модела Active с неговата стилна синя графика и контрастни шевове.

Отличителен екстериорен дизайн

Изцяло новият Tourneo Connect се отличава с дръзкия и изразителен стил на най-новите леки автомобили Ford. Предната част е оформена със силни, изваяни линии, за да създаде спортно излъчване, като всяка серия има свой характерен външен вид.

Вдъхновената от SUV серия Active на Ford предлага комбинация от солиден стил и първокласни детайли. Уникалните 17-инчови алуминиеви джанти се отличават с двуцветно покритие от тъмен, обработен метал, част от характерния облик на Active, който включва решетка с мотив на пчелна пита, защитна кора с металически ефект и допълнителни протектори около арките на колелата, праговете и броните. Палитрата от бои в десет различни ярки цвята съдържа новия Boundless Blue, уникалния цвят за лансирането на Tourneo Connect Active.

Ексклузивните дизайни на джантите и завършващите детайли продължават силното разграничаване в цялата гама, предоставяйки на клиентите възможност да изберат желания модел, който най-добре отговаря на техния начин на живот. Останалата част от серийната линия включва:

 • Sport – отличителни ленти на капака, по-динамична долна предна броня, 17-инчови тъмни алуминиеви джанти
 • Titanium – детайли от сатиниран хром, тонирани стъкла, 16-инчови алуминиеви джанти
 • Trend – рамка на решетката в гланциран черен цвят, стилни джанти

Изцяло нови дигитални технологии в кокпита

Всички модели Tourneo Connect са снабдени с голям, удобен за потребителя сензорен екран на арматурното табло, който осигурява лесен достъп на водача до ключовите автомобилни системи. 8,25-инчовият екран е стандартно оборудване, а ако желаят, клиентите могат да поръчат 10-инчов екран за всички серии. 10-инчовият екран е стандартно оборудване за серията Titanium, Sport и Active в превозни средства с десен волан3.Сензорният екран осигурява управление на навигацията, аудиосистемата и климатика, докато други функции като телефонно свързване, информация за автомобила  и аудио конфигурация са групирани в подменюта, за да бъдат ненатрапчиви по време на шофиране.

Клиентите могат също така да поръчат модерен дигитален дисплей на мястото на традиционните циферблати – функция, която е стандартно оборудване за моделите Sport и налична за Titanium и Active. Дигиталният дисплей има 10,25-инчов екран в инструменталния панел, който може да работи редом с централната информационно-развлекателна система, за да предложи на водачите повече информация и контрол. Дисплеят извежда предупреждения за автомобила, ограничения на скоростта съгласно пътните знаци и текущата предавка в горната част на екрана за по-лесно четене, над дисплей с възможност за различни конфигурации, който показва:

 • Summary (Резюме) – информация относно текущото пътуване
 • Classic (Класически) – симулиран традиционен скоростомер и тахометър
 • Navigation (Навигация) – карта на маршрута и допълнителни насоки
 • Driver Assist (Асистент на водача) – състояние на активните системи в помощ на водача

Автомобилите с 10-инчов сензорен екран разполагат с модем FordPass Connect, за да помогнат на клиентите да останат свързани по време на път4.Наличната онлайн навигация5 използва облачни данни, за да предлага допълнителни актуализации на живо, включително информация за трафика и алтернативни маршрути; близки бензиностанции с цени и работно време; онлайн актуализации на карти; подробности за паркингите, включително наличност, разстояние и цена.

Клиентите на Tourneo Connect могат дистанционно да получат достъп до повече информация, като използват приложенията за смартфони FordPass или FordPass Pro6.Използвайки телефона си, клиентите могат да видят и контролират:

 • Статус на светлините, стъклата и вратите
 • Заключване и отключване на автомобила
 • Местоположение на автомобила и място на паркиране, включително адрес и време, прекарано в паркирано състояние
 • Среден разход на гориво
 • Информация за състоянието на автомобила, за да се подпомогне проактивната поддръжка и да се избегне непланирана невъзможност за движение

Нови нива на системите в помощ за водача

Tourneo Connect предлага 19 технологии за подпомагане на водача, за да направи пътуванията по-удобни, по-малко натоварващи и по-безопасни. Богатата стандартна спецификация включва:

 • Асистент за предотвратяване на сблъсъци с автоматично аварийно спиране и Предупреждение за предстоящ челен сблъсък7
 • Система за спазване лентата на движение7
 • Предупреждение към водача7
 • Круиз контрол 7
 • Система за регулируемо ограничаване на скоростта7
 • Асистент при потегляне по наклон 7
 • Предни и задни сензори за паркиране 7

Адаптивен круиз контрол7, Разпознаване на пътните знаци7, Информационна система за следене на мъртвата точка на видимост7 и Предупреждение за страничен трафик7 също присъстват.

Изцяло новият Tourneo Connect въвежда също така нови пакети от технологии за подпомагане на водача. Пакетът за паркиране добавя Активен паркинг асистент с Асистент за излизане от паркомясто7, който може да идентифицира и автоматично да заеме или излезе от перпендикулярни и успоредни места за паркиране, докато водачът управлява педала на газта, спирачката и предавката.

Пакетът за подпомагане на тегленето включва нова функция Pro Trailer Backup Assist7, за да спомогне за предотвратяване или намаляване на опасността от „усукване на ремаркето“ при движение на заден ход. Системата позволява дори на неопитни водачи да маневрират уверено, като използват копчето за регулиране на страничните огледала вместо волана, за да контролират посоката на автомобила и ремаркето. Камерата за обратно виждане и сензорите на Tourneo Connect отчитат съвместно периметъра на ремаркето и налагат насочващи линии на екрана на камерата, за да помогнат на водача.

Моделите Tourneo Connect, оборудвани с автоматичната трансмисия PowerShift, могат да бъдат поръчани и с Интелигентен адаптивен круиз контрол с Придържане в средата на лентата7, което осигурява асистирано шофиране по отношение на педала на газта, спирачката и кормилното управление, за да се намали напрежението по магистралите или в трафик с многократно спиране и потегляне.

Част от стандартното оборудване на всички автомобили Tourneo Connect е електрическата паркинг спирачка, която освобождава място в купето и опростява шофирането. Функцията също така позволява автоматично задържане7 за по-лесно потегляне по наклон.

Автомобилите от серията Sport въвеждат системата Адаптивни предни фарове7 като стандартно оборудване.Тя е в състояние интелигентно да разпознава сценарии на шофиране като магистрала, град, провинция и кръстовища и да променя модела на светлинния сноп и яркостта на предните фарове, за да оптимизира видимостта и да намали отблясъците. Асистентът за автоматично превключване на къси/дълги светлини и LED предни фарове и задни светлини също са стандартно оборудване.

В допълнение към съвременните технологии в помощ на водача, изцяло новият Tourneo Connect може да бъде поръчан с функции за подобряване на комфорта, включително отопляемо предно стъкло Quickclear, чистачки със сензор за дъжд и отопляеми странични огледала.

Водеща в класа ефективност

Очаква се пълната гама бензинови и дизелови двигатели да осигури водеща за класа ефективност за новия Tourneo Connect, с прогнозен разход на гориво от 4,9 л/100 км и емисии на CO2 от 127 г/км1.Освен че за пръв път осигурява задвижване на всички колела в мултифункционалния автомобил, гамата на силовите агрегати включва и опция за автоматична трансмисия както за бензиновите, така и за дизеловите двигатели, която се предлага при всички варианти за дължина.

Серията от 4-цилиндрови двигатели с турбокомпресор включва 1,5‑литров бензинов двигател EcoBoost, произвеждащ 114 к.с. и 220 Нм въртящ момент1, и два дизелови двигателя EcoBlue, развиващи 122 к.с. и 320 Нм въртящ момент или 112 к.с. и 280 Нм въртящ момент1.Технологията Auto Start-Stop е стандартна в цялата гама с цел оптимизирана ефективност. И двата дизелови двигателя са оборудвани с иновативна система за „двойно дозиране“, която инжектира AdBlue преди два селективни каталитични конвертора за намаляване на азотните оксиди. Двигателите са съвместими и с алтернативните горива HVO (хидроочистено растително масло) и GTL (газ към течност).

Всички модели разполагат с плавно работеща 6-степенна механична трансмисия като стандартно оборудване. 7‑степенната автоматична скоростна кутия с двоен съединител PowerShift осигурява бърза и плавна смяна на предавките, която съперничи на ефективността на механичната скоростна кутия, но с комфорта и удобството на автоматичната. Монтираните на волана пера и спортният режим усилват преживяването на запалените водачи.

Клиентите вече могат да се възползват от задвижването на всички колела за първи път при Tourneo Connect, за да увеличат сцеплението върху нестабилни и хлъзгави повърхности с цел по-уверено шофиране. Системата автоматично разпределя въртящия момент между колелата в зависимост от пътните условия и повърхности, като помага на водачите да запазят темпото в по-трудни условия. 

Задвижването на всички колела се предлага при модели, оборудвани с 2,0-литров дизелов двигател EcoBlue с мощност 122 к.с. и 6‑степенна механична скоростна кутия и не прави компромис с вътрешното пространство или височината на товарене. Долна защитна кора за двигателя е на разположение от фабриката за подпомагане на клиенти, които често шофират по неравни повърхности.

Снимки и мултимедия можете да свалите от: https://tourneoconnect.fordpresskits.com/

# # #                                                                                                                  

1 Декларираните данни по WLTP за разхода на гориво/енергия, CO2 емисиите и електрическия пробег са определени съгласно техническите изисквания и спецификации на Европейски регламенти (EО) 715/2007 и (EС) 2017/1151 според последните изменения. Приложените стандартни процедури на тестване позволяват сравнението между различни типове автомобили и различни производители. Официално хомологираните данни за разход на гориво и CO2 емисии ще бъдат публикувани, когато наближи датата на продажба.

 

Силов агрегат

CO2, (г/км);
прогнозни стойности по WLTP

Разход на гориво (л/100 км);
прогнозни стойности по WLTP

1,5-литров EcoBoost

114 к.с., механична трансмисия

144 – 167

6,3 – 7,4

114 к.с., автоматична трансмисия

150 – 170

6,6 – 7,5

2,0-литров EcoBlue

102 к.с., механична трансмисия

126 – 145

4,8 – 5,5

122 к.с., механична трансмисия

126 – 143

4,8 – 5,5

122 к.с., автоматична трансмисия

134 – 151

5,1 – 5,8

122 к.с., задвижване на всички колела, механична трансмисия

139 – 159

5,3 – 6,1

 

2 Товарът и товарният капацитет са ограничени от масата и нейното разпределение. Максималният полезен товар варира и зависи от аксесоарите и конфигурацията на автомобила. Виж етикета на страничната каса на вратата относно товароносимостта на конкретния автомобил.

3 Не шофирайте, когато сте разсеяни или когато използвате мобилни устройства. Използвайте системи с гласово управление, когато е възможно. Някои функции може да бъдат блокирани, когато автомобилът е на скорост. Не всички функции са съвместими с всички мобилни устройства.

4 За дистанционните функции са необходими FordPass Connect (опционално за определени автомобили), приложението FordPass и безплатната услуга Connected Service (вижте условията за FordPass за подробности). Свързаните услуги и функции зависят от наличието на съвместима с Vodafone мрежа. Възможностите на развиващите се технологии/мобилни мрежи/превозни средства могат да ограничат функционалността и да предотвратят работата на свързаните функции. Connected Service изключва Wi-Fi Hotspot.

5 Свързаните услуги и функции зависят от наличието на съвместима мрежа. Възможностите на развиващите се технологии/мобилни мрежи/превозни средства могат да ограничат функционалността и да предотвратят работата на свързаните функции.

6 Приложенията FordPass и FordPass Pro, съвместими с избрани платформи за смартфони, са достъпни чрез изтегляне. Може да се прилагат тарифи за съобщения и данни.

7 Функциите в помощ на водача са допълващи и не могат да заместят вниманието, преценката и необходимостта от контрол върху автомобила от страна на водача. Те не заместват безопасното шофиране. За повече информация и възможни ограничения, моля, запознайте се с експлоатационната книжка на автомобила.

назад към всички