• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford представя изцяло нов Focus RS

КЬОЛН, Германия, декември 2014 – Ford потвърди, че ще представи изцяло новия Focus RS – върховата спортна версия на най-продавания автомобил в света*. Компанията обяви, че за първи път новият RS ще се предлага на клиентите от целия свят.

Ford обяви още, че новият Focus RS е един от 12-те нови спортни модела, които до 2020 г. ще представи на феновете по света. Това е част от плана на компанията да осигури по-бързо повече спортни коли, части и аксесоари на клиентите по света чрез новия глобален екип Ford Performance.

„Ford остава верен на ангажимента си за иновация чрез динамика“, заяви Радж Наир, Вицепрезидент глобално продуктово развитие във Ford. „Чрез нашия глобален Ford Performance екип, който обединява състезателни, спортни автомобили и части, можем по-бързо да доставяме до пазарите автомобили и аксесоари, които посрещат нуждите на клиентите на пътя и на пистата по целия свят“.

Focus RS, който надгражда гените на върховото шофиране от първия Ford RS от 1968 г., бе последно представен през 2009 г.

„За да си заслужи RS емблемата, автомобилът трябва да е безкомпромисен шофьорски автомобил, който осигурява изключителна динамика на пистата, когато е необходима и отлично шофиране при всекидневна употреба“, допълни Наир.

Освен за удоволствие на феновете, коли като Focus RS помагат на Ford да изпълнява глобалния си One Ford план за печеливш ръст, високо качество и иновации във всяка сфера на бизнеса. Продажбите на спортни автомобили се увеличават по света – ръстът в Европа и САЩ е респективно 14% и 70% от 2009 г. насам.

Спортните автомобили на Ford, като Fiesta ST и Focus ST, се задвижват от наградената гама EcoBoost двигатели. От въвеждането на EcoBoost-а през 2009 г., Ford е произвел над 2 милиона EcoBoost двигатели глобално.

„EcoBoost е ярък пример за това как технологиите се разпростират в цялата ни гама, гарантирайки, че автомобилите ни са забавни за шофиране – не само спортната ни гама“, каза Наир. „От пъргавата ни Fiesta до здраво работещите пикапи и състезателни автомобили, цялата ни гама се ползва от същите иновации.“

Новият глобален екип
Новата Ford Performance организация обединява екипите Team RS, Ford SVT и Ford Racing, служейки като лаборатория за иновации и изпитателна площадка, за да създава уникални спортни автомобили, части, аксесоари и преживяване за клиентите.

Това включва развитие на иновациите и технологиите по отношение на аеродинамика, намаляване на теглото, динамични двигатели и икономичност, които могат да се прилагат широко в продуктовото портфолио на Ford.

Освен за световните писти, екипът ще развива също и нови автомобили и технологии в глобалните инженерни центрове на Ford и в новия технически център в Шарлот, Северна Каролина. Това ултра модерно предприятие помага на екипа да създава състезателни иновации, както и технологии за използване в спортните и ежедневни автомобили.

Екипът на Ford Performance се ръководи от Дейв Перичак, който е назначен за Директор на глобалния екип.

Наследство в състезателните иновации
Динамиката и състезанията са дълбоко вкоренени в ДНК-то на Ford от преди 113 години, когато Хенри Форд спечели Sweepstakes състезанието срещу Александър Уинтън – най-великия състезател на Америка.

Ford Motor Company стартира 18 месеца след забележителната и изненадваща победа пред бизнес елита на Детройт, част от който незабавно се втурва да подкрепи автомобилните проекти на Хенри Форд.

„Ford се състезава по същите причини, поради които и Хенри Форд го е направил през 1901 г. – за да противопостави нашите продукти и технологии на най-добрите в света“, каза Наир. „Екипът Ford Performance ще продължи да преследва иновациите в динамиката, за да гарантира, че ние можем да осигуряваме дори още по-желани спортни автомобили, SUV и пикапи на клиентите по света.“

# # #

* Ford Focus е най-продаваният модел в света, според анализираните от Ford данни на Polk за световните регистрации на автомобили за 2013 г. Регистрациите на Focus са се увеличили с 8.2% през 2013 г. до 1 097 618 продадени автомобила глобално, в сравнение с 1 014 965 през 2012 г., вкл. 317 110 регистрации в Европа миналата година – 29% от общите регистрации.

назад към всички