• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford предлага знаменития 1.0-литров EcoBoost двигател за C-MAX и Grand C-MAX

Ford-Европа ще предлага C-MAX и Grand C-MAX с 1.0-литровия бензинов EcoBoost двигател, считано от октомври тази година. Комбинацията от спечелилия награда двигател и популярния мултифункционален автомобил се очаква да осигури водещи в класа икономичност и СО2 емисии.

Клиентите на Ford ще могат да избират дали да поръчват C-MAX и Grand C-MAX с 1.0-литровия EcoBoost във версията със 100 или със 125 к.с. Агрегатът наскоро бе провъзгласен за Световен двигател на 2012 г.

Ford C-MAX с 1.0-литровия EcoBoost двигател се очаква да е с 5.1 л/100 км разход на гориво и 117 г/км СО2 емисии, а Grand C-MAX ще постигне 5.2 л/100 км и 119 г/км СО2 емисии.

„Хората обичат този двигател – той предизвиква усмивка на лицето ти, докато шофираш и е удивително икономичен,“ заяви Роланд де Ваард, Вицепрезидент Маркетинг, Продажби и Услуги във Ford-Европа. „Двигателят вече доби голяма популярност в новия Focus и има смисъл да започне да се предлага за C-MAX и Grand C-MAX възможно най-скоро.“

Ford са продали в Европа над 200 000 автомобила C-MAX и Grand C-MAX от представянето им през 2010 г.; с тези два модела Ford е с най-големия дял в сегмента на мултифункционалните автомобили от представянето на първия C-MAX през 2003 г.

3-цилиндровият 1.0-литров бензинов EcoBoost двигател използва турбопълнене, директно впръскване на горивото и променливи фази на газоразпределение на смукателните и изпускателните клапани, за да осигури мощността на по-голям двигател и икономичността на по-малък. Той се произвежда в заводите на Ford в Кьолн, Германия и Крайова, Румъния.

Над 4 700 клиенти в Европа са поръчали Focus с 1.0-литровия EcoBoost двигател през първия пълен месец на продажби, а 1/4 от сделките са в 19-те традиционни европейски пазари на Ford.

Ford предвижда, че до 2015 г. повече от половината автомобили, които произвежда в Европа, ще са оборудвани с EcoBoost двигатели – налични още във вариант 1.6 и 2.0 литра.

C-MAX и Grand C-MAX ще се обновят и от гледна точка на технологиите. Двата модела ще предлагат системата за свързаност SYNC, включително Ситемата за спешни случаи , както и системите в помощ на водача: Активно спиране в града , Спазване на лентата , Предупреждение за напускане на лентата , Автоматични дълги светлини , Предупреждение за умора на водача и Разпознаване на пътните знаци .

Клиентите ще имат възможност да избират и от следните опции: Система за следене на мъртвия ъгъл , електрическо отваряне на багажника и новия цвят Burnished Glow.

За европейските клиенти Ford C-MAX и Grand C-MAX се произвеждат в завода на Ford във Валенсия, Испания.

назад към всички