• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford предлага най-мощната дизелова Kuga досега с по-ниски СО2 емисии, нови цветове и още повече модерни технологии

КЬОЛН, Германия, 28 октомври 2014 – Ford Kuga вече се е сдобил със значителни промени, вкл. най-мощния дизелов двигател досега.

Подобренията в гамата дизелови и бензинови двигатели на Kuga включват по-ниски СО2 емисии. Kuga се предлага с по-модерни технологии, вече част от стандартното оборудване, които спомагат за намаляване разхода на гориво и емисиите, вкл. автоматична Старт-Стоп система и Активна клапа в радиаторната решетка.

„Ford е освежил гамата на Kuga с модификации, които осигуряват по-голяма мощност и по-ниски СО2 емисии. Tiger Eye е смел нов цвят металик, който досега не се е предлагал за нито един модел на Ford, а гласовата технология SYNC c AppLink допълнително подпомага свързаността на водачите, докато очите им са на пътя, а ръцете – на волана“, заяви Ролант де Ваард, Вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа.

2.0-литровият дизелов TDCi двигател на Ford задвижва 83% от автомобилите Kuga, продавани на 20-те основни европейски пазара*** през първите 9 месеца на 2014 г. Сега Ford е увеличил мощността на двигателя със 17 к.с. до 180 к.с. и максималния въртящ момент от 340 Нм на 400 Нм. Този двигател ще осигури най-добрата досега теглителна сила на Kuga, особено в комбинация с Интелигентната 4х4 система на Ford, избирана от повечето клиенти.

Ford въвежда в Kuga и новия си 1.5-литров бензинов EcoBoost двигател*, намалявайки СО2 емисиите от 154 на 143 г/км – подобрение от над 7% спрямо досегашния 1.6-литров EcoBoost двигател**. Ford ще предлага също и 2.0-литровия TDCi със 120 к.с. и 122 г/км СО2 емисии – подобрение от 12%.

Smart utility vehicle

Технологията на Ford SYNC с AppLink позволява на водачите да управляват гласово апликациите си, като не отделят очи от пътя и ръцете – от волана. Апликациите включват Spotify, ADAC, Audioteka, AUPEO!, DIE WELT, Cyclops , Glympse и Radioplayer.

Последните данни за продажбите на Ford разкриват избора на клиентите на технологии в помощ на водача: около 1/3 от автомобилите са продадени с камера за обратно виждане и над половината са с технологията за паркиране, която помага на водачите при успоредно паркиране.

Допълнително към автопилота с ограничител на скоростта, предлагащ се стандартно, Kuga вече е налична с адаптивен темпомат със Системата за превенция на сблъсъци, която предупреждава водача, ако шофира твърде близо до предния автомобил. Друга стандартна технология е Системата за следене налягането на гумите, която предупреждава, ако някоя гума започне значително да спада по време на пътуването. Другите налични технологии включват Хендсфри отварянето на багажника, Системата за следене на мъртвия ъгъл, Системата за активно спиране в града, Системата за спазване на лентата, Системата за предупреждение за напускане на лентата, Автоматични дълги светлини, Системата за помощ на водача и Системата за разпознаване на пътните знаци.

Kuga вече се предлага и с нови металикови цветове Ruby Red, Magnetic и за първи път в автомобил Ford – Tiger Eye, както и с новия интериорен цвят Medium Light Stone. Опционален боди кит подобрява още повече визията на автомобила.

Продажбите на Kuga в Европа са се увеличили с 33% на годишна база през първите 9 месеца на 2014. От януари до септември Ford е продал над 63 000 автомобила Kuga на 20-те си основни пазара – спрямо 47 600 бройки през същия период на 2013 г. Това рефлектира в ръст от 20% на пазарния дял на Kuga в сегмента на компактните SUV автомобили до 8.3%, от 6.9% между януари и август 2014 г.

От представянето на новата Kuga в Европа през 2012 г., над 200 000 автомобила са произведени в заводите на Ford във Валенсия, Испания и Елабуга, Русия. Продажбите на Kuga в Русия са се увеличили с 97% на годишна база през 12-месечния период от октомври 2013 до септември 2014 г.

Увеличаващата се гама от SUV автомобили на Ford в Европа включва новия EcoSport, а от догодина и харизматичния, просторен и интелигентен Ford Edge.

Ford Kuga – обновени двигатели

# # #

* 1.5-литровият EcoBoost замества 1.6-литровия EcoBoost на повечето европейски пазар

** Посочените данни за разхода на гориво и СО2 емисиите са измерени в съответствие с техническите изисквания и спесификации на последните изменения на европейските директиви ЕС 715/2007 и (EC) 692/2008. Данните са определени за конкретен модел, не за отделен автомобил. Приложената стандартна тестова процедура позволява сравнение между различни автомобили и различни производители. В допълнение към икономичността на един автомобил, пътното поведение и други нетехнически фактори също оказват влияние при определяне разхода на гориво и СО2 емисиите на даден автомобил. СО2 е основният парников газ, отговорен за глобалното затопляне. Данните може да се различават от резултатите за разхода на гориво в други райони на света в резултат на различни регулации.

*** На база на 20-те основни европейски пазара на Ford : Австрия, Белгия, Великобритания, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Румъния, Швеция и Швейцария.

назад към всички