• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford показва глобални премиери на Автомобилното изложение в Женева 2012

Изпълнителният директор на Ford Алън Мълали и Председателят и Изпълнителен директор на Ford-Европа Стивън Одел ще представят новия B-MAX на пресконференцията на Ford на 6 март, от 9.00 ч., в зала 5.

Ford ще покаже още: серийната Fiesta ST, първата спортна версия на компактния модел; новата Kuga – по-интелигентна, по-стилна и по-просторна от изключително успешния модел, когото ще замени; концептуалния Transit Tourneo, който оповестява появата на изцяло нова гама еднотонни автомобили.

Ford ще представи 2 ключови версии на новия Focus, които подчертават ангажираността на компанията към по-екологичното автомобилно бъдеще – електрическия Focus и Focus с 1.0-литров Ecoboost двигател, най-икономичният бензинов двигател на Ford досега.

„Стриктно следваме целта си да поддържаме гамата на Ford най-свежата в бизнеса,“ заяви Одел. „Новият B-MAX предизвиква традиционното мислене и създава уникален подход, който не е опитван от друг производител. Новите Fiesta ST, Kuga и концептуалният Tourneo са три много различни продукта, но силният фокус върху клиента ги обединява. Електрическият Focus и Focus с 1.0-литровия EcoBoost двигател са потвърждение за ангажираността ни към екологичното автомобилно бъдеще.“

B-MAX – отваря врати за нова нагласа към малките автомобили

Системата на Ford за улеснен достъп предлага стил и ненадминото удобство, безпрепятствено влизане и излизане през предните врати и задните плъзгащи се с интегрирани в тях В-колони. B-MAX е с най-добрите в класа икономичност и СО2 емисии.

С B-MAX дебютира в Европа и гласово управляваната система на Ford за свързване SYNC, включваща Системата за спешни случаи, която помага на пътниците, набирайки номера за спешни случаи при настъпването на инцидент. B-MAX е също първият автомобил в своя клас, оборудван със системата на Ford за предотвратяване на удари с ниска скорост.

Fiesta ST – глобална премиера на спортния хечбек

Новата Fiesta ST ще е с 20% по-мощна от предшественичката си. 1.6-литровият EcoBoost двигател със 180 к.с. гарантира ускорение 0-100 км/ч за по-малко от 7 сек. и е с максимална скорост от над 220 км/ч.

Значителните подобрения са представени чрез използването на специално настроено шаси, което е с 15 мм по-ниско от стандартния модел, модерната система на Ford за контрол на въртящия момент (eTVC) и три режима на електронната стабилност, всеки от които тестван над 5000 км на северната дъга на немската писта Нюрбургринг.

Ford Kuga – по-интелигентен, по-стилен и по-просторен

Ford взима настоящата успешна формула на Kuga и я подобрява, въвеждайки автоматична хендсфи технология за задната врата, която може да бъде отваряна или затваряна с поставяне на крака под задната броня, 82 литра повече обем на багажника и сгъващи се задни седалки, които образуват равен под само с натискането на бутон.

Ford усъвършенстват и пътното поведение, подобряват задвижването на всички колела, добавят 1.6-литров бензинов EcoBoost двигател в гамата за подобряване на икономичността и въвеждат SYNC с помощ при спешни случаи.

Разкриване на концептуалния Transit Tourneo

Концептуалният Transit Tourneo оповестява появата на изцяло нова гама автомобили.

Заимствал Кинетичния дизайн на последните модели леки автомобили на Ford, концептуалният Tourneo е с динамично и модерно излъчване, което ще привлече цяло ново поколение клиенти. Той предлага и избор от съвременни технологии в помощ на водача, както и SYNC със Системата за спешни случаи.

Focus – две версии за по-„зелено“ бъдеще

Две вълнуващи модификации на Focus - с 1.0-литров EcoBoost двигател и електрическият - показват пътя към по-екологично автомобилно бъдеще, присъединявайки се към растящата гама от енергийно ефективни ECOnetic автомобили, които са лидери или сред най-добрите в сегмента си по отношение на икономичността.

назад към всички