• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford Performance представя изцяло електрическия Mustang Cobra Jet 1400

Не е твърде шумен и не използва капка гориво, но е проектиран, така че да  превземе четвърт миля в диапазон от 8 секунди при повече от 270 км. / ч. За първи път Ford Performance представя единствения по рода си драгстер, Mustang Cobra Jet с изцяло електрическо задвижване.

Прототипът на Mustang Cobra Jet 1400, задвижван от батерия, е създаден по предназначение и се предвижда да достави над 1400 конски сили и 1500 Nm моментален въртящ момент, за да демонстрира възможностите на електрически силов агрегат в една от най-взискателните и конкурентни състезателни среди.

„Ford винаги е използвал състезателните автомобилни спортове, за да демонстрира иновации“, казва Dave Pericak, директор, Ford Icons. „Електрическите силови двигатели ни дават напълно нов вид поведение и представяне на автомобила, а изцяло електрическият Cobra Jet 1400 е един пример за изтласкване на новата технология до абсолютната граница. Радваме се да покажем какво е възможно през една вълнуваща година, когато също така изцяло електрическият Mustang Mach-E се присъедини към семейството на Mustang. "

След дебюта на изцяло електрическия SUV Ford Mustang Mach-E - първият, изцяло електрически Mustang, прототипът на Mustang Cobra Jet 1400 представлява още една възможност за усъвършенстване на наследството и производителността на Mustang, като едновременно с това включва някои от най-модерните технологии, за да се присъединият към бъдещите силови двигатели на Ford.

Mustang Cobra Jet 1400 е създаден в чест на Cobra Jet, който за първи път доминира в драг дължините в края на 60-те години на миналия век и все още е основна сила в спортните състезания по драг.

 

„Този ​​проект беше предизвикателство за всички нас от Ford Performance, но предизвикателство, в което се впуснахме с удоволствие“, казва Mark Rushbrook, директор на Ford Performance Motorsports. „Видяхме проекта Cobra Jet 1400 като възможност да започнем да разработваме електрически двигатели в пакет за състезателни автомобили, с който вече имахме голям опит, така че имахме показатели за ефективност, с които искахме да се напаснем отново, но и да ги надградим. Това беше фантастичен проект за работа и се надяваме, че ще бъде първият от мнозина за нашия Ford Performance Motorsports екип. "

Ford Performance продължава да тества Cobra Jet 1400 преди световния си дебют по-късно тази година на драг състезание, на което фенове, медии и конкуренти ще се срещнат със състезателния автомобил, както и ще видят точно на какво е способен върху асфалта.

За да постигне максимална ефикасност на проекта, Ford Performance се обедини с няколко способни и специализирани доставчици:

  • MLe Racecars - конструктор на превозни средства, дизайнер, интегратор и тунер
  • Watson Engineering - поддръжка и разработка на шасита, строител на ролкови клетки
  • AEM EV - софтуер и калибриране и управление на двигателя

            Cascadia - доставчик на инвертори и двигатели.

назад към всички