• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford отбелязва 20 години Mondeo, над 4.5 милиона са продадени в Европа

КЬОЛН, Германия, 24 септември 2013 – То помогна да се стандартизират въздушните възглавници. Джеймс Бонд го взе за едно кръгче. И се появи, за да дефинира цяло едно ново поколение с право да гласува.

Ford Mondeo, успешният семеен модел на Ford, празнува своята 20-та годишнина и над 4.5 милиона продажби в Европа.

„Mondeo има богата история и светло бъдеще“, заяви Барб Самарджич, Вицепрезидент продуктово развитие във Ford-Европа. “За две десетилетия Mondeo е синоним на страхотно пътно поведение, изненадващи технологии, отлична безопасност и изключителна икономичност“.

За да отпразнува двете десетилетия на Mondeo, Ford представи ново онлайн видео, озвучено от холивудския актьор Рей Уинстън, участвал във филми като „Суини“, „Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп“ и „От другата страна“.

Mondeo е представено за първи път през 1993 г., следвайки 5-годишна програма за развитие на стойност 4.6 милиарда щатски долара. Mondeo е провъзгласено за Автомобил на 1994 година и продължава да определя стандартите в своя клас за последните 2 десетилетия и печелейки награди от цяла Европа.

Mondeo направи модерните технологии достъпни за еропейските клиенти. Първото поколение на модела направи въздушната възглавница за водача част от стандартното оборудване, въздушната възглавница за пътника до него – опция, въведе модерни технологии като контрол на сцеплението, адаптивни амортисьори, ABS и сервоуправление.

Освеженото Mondeo през 1996 г. предлагаше опционални странични въздушни възглавници, които бяха стандартизирани 2 години по-късно, 4-канален ABS и намалено тегло.

Ford представи второто поколение на Mondeo през 2000 г. с интелигентната система на Ford за безопасност, която използва система от сензори, за да изчисли най-ефективните системи за безопасност в случай на инцидент. Допълнително Mondeo осигури на клиентите на Ford за първи път отопляеми задни седалки, автоматични фарове и сензорни чистачки.

Беше толкова популярно, че се превърна в част от речника на Острова, като фразата „Mondeo Man” определяше новата избирателна класа в началото на миналото десетилетие.

Елегантното трето поколение на Mondeo се появи през 2007 г., а като колата на Бонд във филма „Казино Роял“ – през 2006 г.

Благодарение на новия модел водачите на Ford бяха сред първите, които се възползваха от технологии като Адаптивен круиз контрол, активно окачване и системата Easy Fuel, предпазваща от зареждане с грешното гориво.

Mondeo претърпя ъпдейт през 2010 г. с добавени в новото поколение EcoBoost двигатели и нови технологии като системата за Предупреждение за напускане на пътното платно, Предупреждение на водача и Автоматични дълги светлини.

Mondeo заслужи признание с над 20 награди за 20 години от различни страни, сред които Хърватия, Чехия, Германия, Холандия, Норвегия, Русия, Испания и Великобритания.

Водещото в класа пътно поведение винаги е било крайъгълен камък отMondeo преживяването, демонстрирано преди от спортните версии с V6 двигатели ST24, ST200 и ST220 и сегашните 2.2-литров дизелов Duratorq двигател с 200 к.с. и 2.0-литровия бензинов EcoBoost двигател с 240 к.с.

Новото глобално Mondeo ще пристигне в Европа в края на 2014 г., предлагайки модерни технологии като награждавания 1.0-литров EcoBoost двигател, бензиново-хибридна версия, изцяло LED фарове, дебютиращите в Европа надуваеми предпазни колани за задните седалки, проектирани да намалят нараняванията в главата, врата и гръдния кош на седящите отзад пътници.

„Бъдещето на Mondeo е много ярко и ние във Ford Motor Company с нетърпение очакваме да осигурим още 20 години иновации за шофьорите в Европа“, допълни Самарджич.

# # #

* Всички данни за разхода на гориво и СО2 емисиите в г/км са от официално одобрени тестове в съответствие с директива ЕС 93/116/ЕС. Данните за разхода на гориво се базират на Европейската Директива за икономия на гориво EU 80/1268/ЕЕС и може да се различават от резултатите за разхода на гориво в други райони на света.

назад към всички