• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford Focus с 1.0-литров EcoBoost двигател – най-икономичният бензинов Ford досега

Новият Focus с 1.0-литров EcoBoost двигател, показан днес на Автомобилното изложение в Женева, е на най-икономичният бензинов автомобил на Ford досега!

Focus със 100 к.с. и 125 к.с. осигурява водеща в класа икономичност от 4.8 л/100 км и СО2 емисии от 109 г/км и съответно 5.0 л/100 км и СО2 емисии от 114 г/км.

1.0-литровият EcoBoost използва турбопълнене и директно впръскване на горивото за постигането на впечатляващи нива от мощност и икономичност от 3-цилиндровия двигател, който е толкова малък, че се побира на лист хартия А4. Комбинацията от мощност и ниски СО2 емисии е уникална и ненадмината от друг конкурент в този сегмент.

Високият въртящ момент от 170 Нм, постигнат между 1400 и 4500 об./мин. (или между 1400 и 4000 об./мин. при версията със 100 к.с.) поддържа икономичен стил на управление и доставя удоволствие от шофирането и въртящ момент като на дизелов автомобил. 1.0-литровият EcoBoost двигател ще се предлага и за C-MAX и B-MAX по-късно тази година, ще последват и други модели.

„Разработването на толкова малък и ефективен двигател, който осигурява добра мощност и удоволствие от управлението в автомобил от класа на Focus изглеждаше невъзможно само до преди няколко години,” заяви Стивън Одел, Председател и Изпълнителен директор на Ford-Европа.

1.0-литровият EcoBoost двигател на Focus се присъединява към 1.6-литровия бензинов EcoBoost и към 1.6-литровия дизелов TDCi агрегати, които носят емблемата на ECOnetic технологиите на Ford – признание, запазено за моделите на Синия овал, които или са лидери, или са сред най-добрите в своя сегмент по отношение на икономичността.

Над половината от продадените нови автомобили Ford тази година ще носят емблемата ECOnetic. Очаква се те да се увеличат до 2/3 през 2013 г., тъй като много клиенти печелят от иновативните ECOnetic технологии с ниски СО2 емисии.

Те включват:

· Активно затваряне на предната решетка, което автоматично настойва решетката за по-добра аеродинамика

· Интелигентно регенеративно зареждане, което осигурява акумулаторът да е зареден по най-ефикасния начин, намалявайки общото изразходвано количество гориво

· Ford Eco Mode, интелигентен съветник за екологично шофиране, който възнаграждава водача с графики на дисплея

· Индикатор за предавките, който показва най-подходящия момент в оборотите за смяна на предавките

За повече информация за Ford ECOnetic Technology 1 и 1.0-litre EcoBoost engine 2, моля последвайте линковете.

# # #

* Всички данни за разхода на гориво и СО2 емисиите в г/км са от официалните тестове съгласно Директива 93/116/ЕС на Европейската комисия. Данните за разхода на гориво се базират на Европейската директива за икономия на гориво EU 80/1268/ЕЕС и може да се различават от резултатите за разхода на гориво в други райони на света.

1: http://technology.fordmedia.eu/documents/Ford_GreenECOneticExplained.pdf

2: http://1l-ecoboost.fordmedia.eu/

назад към всички