• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

FORD FOCUS ПРОДЪЛЖАВА ДА Е НАЙ-ПРОДАВАНИЯТ МОДЕЛ В СВЕТА ПРЕЗ ПЪРВОТО ПОЛУГОДИЕ НА 2013 г.

ДИЪРБОРН , Мичиган , 23 октомври 2013 – Ford Focus, най-продаваният модел в света през 2012 г., запазва титлата си и през първата половина на 2013 г.


От своя страна Ford Fiesta е четвъртият най-продаван автомобил, превръщайки Ford в единствената марка с два модела сред световните бестселъри, според глобалните данни за регистрациите на Polk.

Продажбите на Ford Focus нарастнаха с 20% през първото полугодие на 2013 г. в сравнение със същия период на миналата година, достигайки 589 709 регистрирани автомобила – резултат основно на растящото търсене от клиентите в Китай и други азиатски държави. Продажбите на Focus, с ръст от 137% спрямо 2012 г. или общо 202 380 автомобила, превернаха Китай в най-големия пазар в света с 1/3 от продажбите на Focus.

Ксиао Бинг, 31-годишен мениджър продажби в IT фирма в Пекин, е нов клиент на Focus.


„Новият Focus е високотехнологичен и отговаря на естетическите ми изисквания“, сподели Бинг. „Значително се е променил спрямо предходния модел. Управлението на автомобила е страхотно. По време на тестовото пътуване, новият Focus завиваше плавно. Като цяло, е най-добрата комбинация от външен вид, пътно поведение, стойност и икономичност“.

Клиентите реагират ентусиазирано на Focus и в други азиатски страни. През септември, според данните на Ford, продажбите на Focus са с ръст от 193% в Индонезия, 72% във Филипините и Виетнам, и 42% в Тайланд.


Fiesta също е бестселър
Ford Fiesta се нарежда до Focus като един от 5-те най-продавани автомобила по света и заема първото място като най-продавания малък автомобил глобално, с 356 434 регистрации през първата половина на 2013 г.

„Fiesta има фантастичен прием, а Focus се представя все по-добре – особено в Китай“, заяви Джим Фарли, Вицепрезидент глобален маркетинг, продажби и услуги за Ford и Lincoln. „Това е стратегията One Ford в най-доброто й проявление: страхотно изглеждащи автомобили с чудесна икономичност, водещи качество и технологии, и ненадминато удоволствие от управлението.“


Световните регистрации на двата модела на Ford – Fiesta и Focus – възлизат на общо 946 143 автомобила за първите 6 месеца на тази година, представляващи 8% ръст.

назад към всички