• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford Focus и Range Rover Evoque заслужено грабнаха двете най-престижни автомобилни награди в България

Focus е Автомобилът на годината у нас

Evoque надделя с лекота в 4х4 сегмента

По време на официална церемония на 7 декември 2011 г. в грандиозната зала «Арена Армеец» в столицата журналистите от Прес Авто Клуб България обявиха избора си за най-добрите автомобили в България на 2012 г. и дадоха сериозен повод за гордост на Мото-Пфое. Двата най-нови модела в предлаганата от компанията гама бяха отличени от експертите с ключовите награди на конкурса. «Тази заслужена победа на изключителните Focus и Evoque по съвпадение идва на финала на 20-ата юбилейна година на компанията ни. Това ни дава още поводи за радост и гордост,» заяви управителят на Мото-Пфое, Димо Николов.

Новият Ford Focus спечели приза „Автомобил на 2012 г.” в България след много оспорвана битка с Peugeot 508 и Hyundai i40, които завършиха съответно на второ и трето място. Номинирани бяха още BMW 1 серия и Chevrolet Aveo. Според специалистите, победата на новия Focus е абсолютно заслужена. Днес третата му генерация е израз на върховото постижение в историята на Синия овал. Новият Focus е най-модерният и най-технологичният автомобил на Ford и без съмнение е лидерът в удоволствието от управлението. За безпрецедентната му сигурност свидетелстват четирите специални награди на Euro NCAP, както и максималните 5 звезди за цялостна безопасност. Отличните му динамични характеристики се диктуват от новото поколение бензинови EcoBoost двигатели с директно впръскване на горивото и турбокомпресор, както и осъвременените дизелови агрегати. Гамата иновации, внедрени в новия Focus, смело конкурира премиум автомобилите.

В не по-малко интересната категория 4х4 Range Rover Evoque спечели с лекота златната статуетка, като остави далеч след себе си втория в класирането Chevrolet Captiva. Evoque е изящен, луксозен и също толкова специален, като всеки друг Range Rover. Той e предназначен за онези клиенти, които не са готови да пожертват традиционните 4х4 качества за сметка на впечатляващия и компактен дизайн. Визията на автомобила е родена от страстта на марката, но е различна, емоционална, привлекателна и вълнуваща, защото Range Rover никога не е произвеждал обикновени автомобили. Затова не е изненада, че прогнозите на всички автомобилни ценители се сбъднаха и Evoque е истински хит на пазара. Може би и заради достъпната цена на модела, която започва от 68 000 лв. с ДДС.

Най-добрите автомобил и 4х4 на годината бяха определени от 15-членно жури, съставено от журналисти в "Прес Авто Клуб България".
назад към всички