• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford Focus е най-продаваният модел в света, подпомогнат от силното търсене през първите 3 месеца на 2013 г.

КЬОЛН, Германия, 14 август 2013 – Ford Focus, най-продаваният модел в света за миналата година, запазва лидерската си позиция и през първото тримесечие на 2013 с 18% по-високи регистрации в света спрямо същия период на 2012 г

На база анализите на данните за световните регистрации на Полк, 288 724 автомобила са регистрирани през първото тримесечие – най-актуалните налични данни.

За затвърждаване титлата на Focus като най-продавания лек автомобил роля изигра и силното търсене на ключови пазари като Великобритания, Бразилия и Китай. Регистрациите на Focus във Великобритания за първото тримесечие възлизат на 25 081 автомобила. В Бразилия се наблюдава ръст от 18% със 7 227 регистрирани автомобила Focus за същия период. В Китай са регистрирани 104 065 Focus-а за първите 3 месеца на 2013 г., което е ръст от 153% спрямо първото тримесечие на 2012 г.

„Статистиката е красноречива“, заяви Роланд де Ваард, Вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа. „Глобалният ни Focus завладя потребителите по света заради забележителните си технологии, отлична икономичност и динамика, страхотно управление и всичко това на много конкурентна цена“.

Европейските клиенти вече могат да поръчват и новия електрически Focus – първия изцяло електрически автомобил, произвеждан от Ford-Европа в Саарлуис, Германия. Електрическият Focus е и първият изцяло електрически пътнически автомобил, който се произвежда в Германия директно на поточната линия на серийния модел.

Флагманът Focus ST с 250 к.с. е първият истински глобален спортен автомобил на Ford – представен на пазара в САЩ миналата година, а в Азия – тази година.

Наскоро Ford обяви нова версия на Focus, който ще е първият нехибриден бензинов семеен автомобил в Европа с 99 г/км СО2 емисии. Използвайки специално настроена версия на награждавания 1.0-литров EcoBoost двигател на Ford със 100 к.с., Focus ще постига водещ в класа разход на гориво от 4.3 л/100 км.*

„Постоянното развитие е изключително важно за глобалния успех на Focus, видно от новата версия на Focus 1.0 EcoBoost с СО2 емисии от 99 г/км, коята ще бъде представена в Европа в самото начало на следващата година“, добави де Ваард. „По-мощен от първото поколение Ford Focus с 1.6-литров двигател от преди по-малко от 10 години, но с 47% по-ниски СО2 емисии – това е доказателство, че развитието на Focus не е спряло“.

За да посрещне нарастващото търсене на Focus сред клиентите, Ford увеличава производството си по света. Последният завод на компанията, който през юли стартира производството на Focus, е в Пачико, Аржентина. Focus се произвежда в 9 завода на 4 континента. Заводите в Германия, САЩ, Русия, Китай, Тайланд, Виетнам, Тайван и Аржентина имат общ капацитет да произвеждат над 1.5 милиона Focus-а годишно или 2 автомобила на минута.

назад към всички