• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford Focus е най-продаваният автомобил в света

КЬОЛН, Германия, 9 април 2013 – Ford Focus официално е най-продаваният автомобил в света, а Ford Fiesta – най-продаваната малка кола глобално, според данните на лидера в автомобилните проучвания и прогнозиране на трендовете Полк.

Данните на Полк за световните регистрации разкриват, че продажбите на Focus възлизат на 1 020 410 автомобила по света през 2012 г., с което той печели титлата „Най-продаван автомобил в света“. Ford Fiesta е най-продаваният малък автомобил в света, със 723 130 регистрации миналата година.

„Focus и Fiesta са кулминацията на глобалната ни продуктова стратегия One Ford,“ сподели Джим Фарли, Вицепрезидент на Ford по глобален маркетинг, продажби и услуги. „Глобалните ни продукти са в синхрон с клиентите ни – особено в най-продаваните и най-конкурентни сегменти – с уникалната си комбинация от икономичност, високо качество, богато съдържание и удоволствие от управлението. Чрез стратегията One Ford сме в състояние да постигнем икономия от мащаба и фантастична стойност за клиентите по света.“

Миналата година Focus бе първият автомобил на Ford в Европа, предлагащ иновативния 1.0-литров бензинов EcoBoost двигател, който бе провъзгласен за Световен двигател на 2012 г. След това в Европа и по света стартираха продажбите на Focus ST с 250 к.с. През 2012 г. Ford представи стилната нова Fiesta, последвана тази година от Fiesta ST със 182 к.с.

Успехът на Fiesta потвърждава данните на JATO Dynamics*, че глобалният автомобил на Ford от В-сегмента е най-продаваният малък автомобил в Европа за 2012 г., като европейските клиенти купуват нов Ford Fiesta средно на всеки две минути.

Увеличеният пазарен дял на Focus се дължи на клиентското търсене в Китай и САЩ. Регистрациите в Китай са се увеличили с 51% през миналата година, като всеки четвърти Focus е продаден там, според данните на Полк. Продажбите на Focus в САЩ са се увеличили с 40% през 2012 г., допринасяйки също за глобалния ръст.

„От премиерата му в Китай през март миналата година продажбите на Focus продължават да се засилват, като за първи път той се превърна в най-продавания лек автомобил в Китай за 2012 г.,“ заяви Фарли. „С допълнителните производствени мощности от миналата година, сега имаме страхотната възможност да увеличим още глобалните продажби на компактните ни автомобили през 2013 г. с много силното начало отсега.“

Глобалните нови регистрации на Ford F-Series – най-продавания пикап в Америка за последните 36 години – възлизат на общо 785 630 автомобила миналата година, заемайки трето място от всички продадени автомобили по света.

# # #

* Данните на JATO Dynamics се базират на резултатите на JATO Consult, известният отдел за консултантски услуги на компанията. Данните се базират на 30 европейски държави. За повече информация, моля посетете www.jato.com.

назад към всички