• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford Fiesta е No.1 в Европа за трета поредна година

КЬОЛН, Германия, януари 2015 – Ford Fiesta е любимата малка кола в Европа и през 2014 година. Клиентите са купили 308,999* броя Fiesta в Европа през 2014 г., превръщайки я в най-продавания малък автомобил на Стария континент за трета поредна година.

Сред най-популярните модификации е Fiesta с 1.0-литровия EcoBoost двигател – изключителния бензинов двигател на Ford, който през 2014 година бе провъзгласен за Световен двигател за безпрецедентен трети пореден път.

„Върховият дизайн и модерните технологии са ключът за нестихващата популярност на Fiesta“, заяви Ролант де Ваард, Вицепрезидент Маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа. „Всъщност, за да посрещнем растящото търсене на клиентите си, увеличаваме производството на Fiesta в завода ни в Кьолн, Германия.“

През февруари заводът в Кьолн увеличава производството на Fiesta с 300 автомобила на ден до 1850 броя, и са планирани шест допълнителни смени през уикендите на януари и февруари.


# # #

*Резултатите на JATO Dynamics са базирани на информация от JATO Consult, известното подразделение за консултантски услуги на компанията. Данните са на база 30 европейски държави. За повече информация, моля посетете www.jato.com.

назад към всички