• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford Fiesta е най-продаваният малък автомобил в Европа през 2012 г. Един се продава на всеки две минути.

КЬОЛН , Германия, 24 януари 2013 – Клиентите купуват нова Fiesta средно на всеки две минути, превръщайки я в най-продавания малък автомобил в Европа според агенцията за автомобилни проучванния JATO Dynamics*.

През миналата година Ford е продал 953 174 автомобила в 30 европейски пазара, следени от JATO, включително 306 405 броя Fiesta. Наскоро Ford обяви, че през 2012 г. са продадени над 1.4 милиона автомобила Ford на 51 европейски пазара.

Fiesta е и най-продаваният малък автомобил в В-сегмента в света за първите 9 месеца на 2012 г. с над 560 000 продажби по света, според последните данни на Полк за новорегистрирани автомобили.

„2012 бе фантастична година за Fiesta в Европа и по целия свят,“ заяви Роланд де Ваард, Вицепрезидент Маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа. „Този знаков модел определи какво искат клиентите от един малък автомобил – стил, качество, ефективност и страхотни технологии.“

Ford е продал над 15 милиона автомобила Fiesta по света от старта на производството й през 1976 г. Fiesta е най-продаваният малък автомобил в Европа за три от последните четири години. За този период в Европа са продадени над 1.7 милиона автомобила Fiesta, а по света – 2.1 милиона.

Великобритания е най-успешният европейски пазар за Fiesta през 2012 г. със 109 250 регистрирани автомобила според данните на Ford. В Европа най-популярният цвят сред клиентите на Fiesta е Frozen White.

Понастоящем Ford лансира новата Fiesta в Европа, която е променена отвън и отвътре и се предлага с 1.0-литровия бензинов EcoBoost агрегат – Световен двигател на 2012 г. ECOnetic версията се задвижва от 1.6-литров Duratorq TDCi двигател и постига СО2 емисии от 87 г/км**.

Новата Fiesta предлага още и MyKey – ексклузивна технология на Ford, която позволява родителите да осигурят по-безопасно шофиране от страна на децата си и ограничат излагането на риск зад волана на тийнейджърите. Ford е оборудвал новата Fiesta със SYNC – гласово управлявана система за свързаност и Системата за спешни случаи, която директно свързва пътниците в автомобила с местния номер за спешни случаи при инцидент.

Fiesta предлага и Системата за активно спиране в града, която предотвратява или намалява последиците от удар с ниска скорост.

„Новата Fiesta се посреща с големи очаквания през 2013 г., но е напълно подготвена да ги посрещне,“ сподели де Ваард. „Провъзгласяването й за най-обичаната малка кола в Европа през 2012 г. е страхотно постижение и ние благодарим на всички наши клиенти, които продължават да й вярват.“

# # #

* Данните на JATO Dynamics се базират на информация от JATO Consult, известното подразделение за консултантски услуги на компаниията. Резултатите се основават на 30 европейски държави. За повече информация, моля посетете www.jato.com .

** Посочените данни за разход на гориво и СО2 емисии са изчислени съгласно техническте изисквания и спесификации на Европейската наредба (EC) 715/2007 според последните изменения. Данните могат да се различават от резултатите за разход на гориво в други райони на света вследствие на различните пътни условия и правила за движение на други пазари.

назад към всички