• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford Fiesta е най-продаваният малък автомобил в Европа. 1.0 EcoBoost вече се предлага с автоматична скоростна кутия PowerShift

КЬОЛН, Германия, 6 ноември 2013 – Ford Fiesta е най-продаваният малък автомобил в Европа през септември и за първите 9 месеца на 2013 г., според последните данни на JATO Dynamics.*

Ford е продал в Европа 33 561 автомобила Fiesta през септември и 222 184 – за първите 9 месеца на годината, превръщайки я във втория най-продаван автомобил на Стария континент за септември и от началото на годината.

Великобритания е най-силният пазар за Fiesta през първите 9 месеца на 2013 г. с над 96 000 продадени автомобила, следвана от Германия, Италия, Франция и Испания. Fiesta наскоро бе обявена и за най-продавания малък автомобил в света, с 356 434 регистрирани автомобила за първата половина на 2013 г., според данните на Polk за глобалните регистрации.

Гамата на Fiesta се състои от 7 двигателя, които са с СО2 емисии под 100 г/км** и включва

1.0-литровия EcoBoost – Световен двигател на 2012 и 2013 г. Ford вече предлага модерната 6-степенна автоматична трансмисия PowerShift с двоен съединител за версията със 100 к.с. на 1.0-литровия EcoBoost двигател. За първи път Ford комбинира двете технологии с СО2 емисии от 114 г/км и разход на гориво от 4.9 л/100 км.

„Последните данни доказват, че икономичната нова Fiesta с вълнуващия си дизайн и технологии наистина е завладяла съзнанието на европейските ни клиенти“, заяви Ролант де Ваард, Вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа. „Комбинирането за първи път на наградения 1.0-литров EcoBoost двигател с автоматичната скоростна кутия PowerShift с двоен съединител е огромна стъпка напред в този клас и ще привлече много нови клиенти – особено тези, които търсят най-модерните технологии“.

1.0-литровият EcoBoost двигател е с директно впръскване на горивото, турбокомпресор и променливи фази на газоразпределение и комбинира мощността на по-голям двигател с икономичността на по-малък – всичко това от 3-цилиндров блок, достатъчно малък, за да се побере в ръчния багаж за самолет.

Продажбите на новия компактен миниван B-MAX, оборудван с автоматична скоростна кутия PowerShift, са нарастнали с 10% през последните 12 месеца, вкл. септември тази година. За същия период търсенето на Ford Kuga, Mondeo, S-MAX и Galaxy с автоматични трансмисии също се е увеличило.

Новата Fiesta е с динамичен екстериор и стилен интериор с високо качество на изработката и ергономия и предлага технологията Active City Stop, която помага на водачите да избягват сблъсъци с ниска скорост. Fiesta е оборудвана и с гласово управляваната система SYNC със системата за помощ при аварийни ситуации, която на 26 езика в 40 европейски държави уведомява службите за спешна помощ за възникнал инцидент.

# # #

* Данните на JATO Dynamics се базират на информацията от JATO Consult, известната компания за консултантски услуги. Данните са за 30 европейски държави. За повече информация моля посетете www.jato.com

** Всички данни за разхода на гориво и СО2 емисиите са измерени в съответствие с техническите изисквания и спесификации на последните изменения на европейската директива ЕС 715/2007. Данните може да се различават от резултатите за разхода на гориво в други райони на света

назад към всички