• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford е една от 50-те най-иновативни компании в света според Fast Company

НЮ ЙОРК, февруари 2013 – Ежегодните награди на Fast Company за най-иновативни компании отличават емблематични фирми като Apple, Amazon, Google и Target, наред с изгряващи нови звезди като Square, Fab и Tumblr. В списъка за водещи технологични нововъведения през 2013 г. Ford Motor Company е единственият автомобилен производител. Nike заема първо място благодарение на двете си значими иновации – FuelBand и Flyknit.

Редакторите на Fast Company изтъкват сериозните усилия на Ford, включително отварянето на Silicon Valley Lab в Пало Алто, Калифорния през юни 2012 г., където инженерите на Ford могат да си сътрудничат с едни от най-добрите и големи технологични умове.

Сред иновациите, налични в автомобилите Ford, са наградената система за свързаност SYNC®, която позволява на водача да бъде в постоянна връзка с най-модерните мобилни технологии, използвайки само гласови команди, така че ръцете му да останат на волана, а очите – на пътя. Новият 2013 Ford Fusion в САЩ предлага една от най-широките в индустрията гама от модерни технологии в помощ на водача, включително адаптивен круиз контрол и системата за спазване на платното – всички те в достъпен семеен седан. Изследователите във Ford работят усърдно и по бъдещи системи като изчисляване на напрежението върху водача, което помага на водачите да се справят със стресови ситуации на пътя.

Наградите за най-иновативни компании са най-значимото и сензационно постижение на Fast Company всяка година. Редакторският екип прекарва месеци в събиране и пресяване на данни, за да определи тези компании, които са пример за най-добри постижения в бизнеса, в различни сектори на икономиката от цял свят. Крайният резултат е една уникална класация, която се осмелява да бъде различна от останалите и поставя акцент не само върху ръста от приходите и маржовете на печалбата, но и върху прогресивния бизнес модел и творческия дух на компаниите. Тазгодишните победители включват значими марки като Samsung и Coca Cola, креативни начинания като Nasty Gal и Uber, и социални провокатори като Coursera и D-Rev. Наградите за най-иновативните компании на Fast Company обхващат целия свят, отличавайки организации като Safaricom в Кения (номер 9), SodaStream в Израел (номер 23), онлайн платформата за пътувания на Русия Oktogo (номер 35) и Landwasher в Китай (номер 38).

Изданието на Fast Company с класацията за най-иновативните компании (брой март 2013 г.) ще е на пазара на 19 февруари, онлайн на www.fastcompany.com/MIC и като апликация в iTunes.

# # #

За Ford Motor Company Ford Motor Company, световен автомобилен производител със седалище в Диърборн, Мичиган, произвежда или дистрибутира автомобили в 6 континента. Със 171 000 служители и 65 завода по света, автомобилните марки на компанията включват Ford и Lincoln. Финансовите услуги на компанията се осъществяват чрез Ford Motor Credit Company. За повече информация относно продуктите на Ford по света, моля посетете http://corporate.ford.com .

За Fast Company Fast Company е водещият в света прогресивен бизнес-медия бранд, с уникален редакторски фокус върху технологии, етична икономика, лидерство и дизайн. В печатното си издание и чрез интернет и социални канали, а също и със събития на живо, Fast Company докладва за и се обръща към най-прогресивните бизнес лидери. Редакторът Робърт Сафиан бе провъзгласен за редактор на AdWeek през 2009 г. Под ръководството на издателя Кристин Осековски, Fast Company влиза в горещия списък на AdWeek в три поредни години, а изпълнителният редактор на FastCompany.com Ноа Робишон три пъти е увеиличил трафика и приходите. Fast Company е собственост на Джо Мансуето, основател, председател и изпълнителен директор на Morningstar, водещ доставчик на независими инвестиционни изследвания.

назад към всички