• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Филип Пфое е лауреат на наградата SALUTE TO DEALERS 2011

Собственикът на фирмената група Мото-Пфое и Президент на Европейската асоциация на дилърите на Ford - с престижна награда за добри обществени практики от страна на Ford Motor Company

За 11-та поредна година Ford Motor Company провежда интересен конкурс в САЩ и Канада сред своите дилъри. Оценяват се не търговските им умения, а човечността, обществените каузи, които подкрепят и качествата им на добри граждани. Под патронажа на Едсел Б. Форд II, правнук на Хенри Форд и член на борда на директорите в компанията, всяка година се номинират 75 изключително добри дилъри, които с полезната си дейност подобряват качеството и начина на живот в своя район. Сред 75-имата многочислено жури отличава 6-има избраници, на базата на индивидуалната им активност, последователността, с която застъпват каузите си и личната им мотивация. Новост през 2010 година е, че инициативата обръща поглед и към Стария континент и така сред 75-мата номинирани има собственици на европейски дилърства.

В края на м. ноември т.г. FMC обяви избора си за носители на наградата „SaluteToDealers 2011”. Двама от шестимата лауреати на отличието са европейци, а името на единия от тях е Филип Майкъл Пфое – собственик и управител на фирмената група Пфое в Германия и България.

Фактът, че Филип Пфое бе сред номинираните в конкурса, е вече чудесно свидетелства за високата оценка на личната му ангажираност, както и тази на фирмите, които ръководи, към множество полезни за обществото начинания. Разбира се, най-впечатляващото е, че той е избран за един от 6-мата носители на отличието за 2011 г. Особено внимание журито на конкурса е обърнало на вече 15 години поддържаната в България от „Мото-Пфое” Дарителска програма за опазването на природното и културно наследство.

Филип Пфое е изключително горд с наградата „SaluteToDealers 2011” и споделя, че това е нов повод за него да се почувства особено щастлив през настоящата година. Преди няколко месеца той беше избран за Президент на

Европейската Асоциация на Дилърите на Ford(EFDA), която съществува от 1989 г. насами обединява усилията им на паневропейско ниво за диалог с Ford Европа.

„Целта на ЕАДФ е обща дискусия между дилърите и производителя за усъвършенстване на продукта и на бизнеса помежду им, така че в крайна сметка клиентът да е по-доволен от всички нас. Защото ние имаме общата задача, наречена лоялни клиенти”, споделя Филип Пфое и добавя:„Президентстването на ЕАДФ увеличава шансовете на фирмената ни група за активно участие във важни дискусии вътре във FordMotorCompany,с вечния стремеж да повишаваме клиентското задоволство, а с това и бизнеса си. А наградата “SaluteToDealers 2011” е признание за усилията на Пфое групата в Германия и България да направим света по-добро място за живеене. Защото, преди всичко, аз и моите сътрудници – ние сме хора и членове на обществото.”

Филип Майкъл Пфое е роден на 25 ноември 1968 г. в САЩ, но от дете живее в Хамбург, Германия. От 1994 г. насам заедно с баща си, Карл-Хайнц Пфое, е управител на собствената семейна компания “Хуго Пфое” ЕООД, която през 2010 г. чества в Хамбург 90-годишнината от създаването си. От 2006 г. Филип Пфое е управител и на фирмената група Мото-Пфое в България. Филип Пфое е женен и има трима синове.

назад към всички