• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Fiesta ST с двойно повече поръчки от очакваните. Ford увеличава производството на бързо продаващия се спортен хечбек

КЬОЛН , Германия, 31 юли 2013 – Ford Motor Company увеличава производството на признатия от специалистите спортен хечбек – новата Fiesta ST, след като получи двойно повече поръчки от очакваните в Европа през първите 6 месеца от старта на продажбите.

Ford е получил близо 10 000 поръчки за новата Fiesta ST от старта на продажбите й през март. За да отговори на търсенето, Ford увеличава производството си с 15% до 60 автомобила дневно в завода на компанията в Кьолн, Германия.

Основната причина за увеличеното търсене на новия Ford Fiesta ST са клиентите от Великобритания, които са поръчали 56% от всички автомобили, продадени до момента в Европа, следвани от германците и швейцарците, като тези 3 пазара наброяват над 87% от европейските продажби.

Уникалните цветове на новата Fiesta ST – Molten Orange и Spirit Blue – присъстват в 45% от поръчките, а 56% от клиентите са избрали по-високото ниво на оборудване ST2.

„Реакциите на клиентите и на критиката за новата Fiesta ST са удивителни – тя на момента се превърна в класика и поръчките са изключително силни,“ коментира Роланд де Ваард, Вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа. „Правим всичко възможно да увеличим производството и посрещнем търсенето.“

Новата Fiesta ST получи бяскави ревюта от автомобилните медии в Европа:

  • BBC Top Gear (Великобритания) обяви Fiesta ST за победител в груповия тест на спортни хечбеци, пред Peugeot 208 GTi и Renaultsport Clio, заключавайки: „Всичко в новата Fiesta ST – управлението, пътното поведение и отзивчивостта – е несравнимо“. Световно признатият автомобилен журналист и водещ Джеръми Кларксън заяви: „Не съм карал по-изненадваща или дори подобна на тази кола от много дълго време, честно.“
  • Auto Bild (Германия) постави Fiesta ST пред Seat Ibiza Cupra, наричайки я „гръмогласна, искрена, достъпна, нахакана и наистина бърза, когато се наложи“.
  • Motorsport (Франция) обяви Fiesta ST за победител в сравнението срещу Abarth Punto Evo Supersport, Peugeot 208 GTi и Renaultsport Clio, заявявайки: „Един истински GTI трябва да има душата на дете, да е палав и жив, без да забравя прецизното управление. Fiesta ST съчетава всички тези качества“.

Отделът на Ford за спортни автомобили, разработил Fiesta ST, по-рано тази година бе провъзгласен за Спортен екип на 2013 г. на Международните награди за автомобилна динамика, а спортният специалист Дейвид Път от RS екипа на Ford спечели титлата в индивидуалната категория.

Новата Fiesta ST е със спортно настроено управление, окачване и подобрено векторно разпределение на въртящия момент, оборудвана е със системите на Ford – MyKey и SYNC с помощ при аварийни ситуации – и спортни седалки Recaro. Задвижвана от 1.6-литров бензинов EcoBoost двигател, постига 0-100 за 6.9 сек., 182 к.с.и 240 Нм въртящ момент, разход на гориво от едва 5.9 л/100 км и 138 г/км СО2 емисии.*

Успехът на новата Fiesta ST следва по петите Focus ST, чиито продажби стартираха през лятото на 2012 г. Оборудван с 2.0-литров EcoBoost двигател, 250 к.с., Focus ST беше най-продаваният спортен хечбек в Европа през първите 6 месеца на 2013 г., с 4 000 продадени бройки.

# # #

*Всички данни за разхода на гориво и СО2 емисиите в г/км са от официално одобрени тестове в съответствие с директива ЕС 93/116/ЕС. Данните за разхода на гориво се базират на Европейската Директива за икономия на гориво EU 80/1268/ЕЕС и може да се различават от резултатите за разхода на гориво в други райони на света.

назад към всички