• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Европейските продажби на Ford с ръст от 12% през септември и най-висок дял на леките и лекотоварни автомобили от три години

Кьолн, Германия, 10 октомври 2014 – Продажбите на Ford в Европа се увеличиха рязко през септември – избутвайки пазарния дял на марката до тригодишен връх – вследствие на силното търсене на леките и лекотоварни автомобили на Ford.

Европейските продажби на Ford се увеличиха с 12% до близо 130 000 автомобила за месеца – почти двойно на ръста от 6.8% в индустрията. За първите девет месеца на годината продажбите на Ford са нарастнали със 7.8%, задминавайки ръста в бранша от 6.1%.

Бързото темпо помогна на Ford да извоюва 9% пазарен дял на 20-те европейски пазара*, ръст от 0.4 процентни точки за последната година и най-добрият месечен пазарен дял на компанията от март 2012. За периода януари-септември 2014 пазарният дял на Ford в Европа е 8.1%, ръст от 0.2% за последната година и най-високото ниво от 2011 г.

Продажбите на лекотоварни автомобили на Ford възлизат на 28 200 броя през септември, увеличение от 42% на годишна база. Делът на Ford на пазара на лекотоварни автомобили се е увеличил с 3.3 процентни пункта до 14.9%, превръщайки Ford в най-продаваната марка лекотоварни автомобили в Европа за септември.

„Страхотен знак за възхода на Ford е първото му място по продажби на лекотоварни автомобили през септември, благодарение на новата и увеличена гама Ford Transit“, заяви Ролант де Ваард, Вицепрезидент Маркетинг, Продажби и Услуги във Ford-Европа. „От гледна точка на леките автомобили, навлизаме в поредния натоварен и вълнуващ период с представянето на новите Focus и Mondeo още тази година, последвани от C-MAX, S-MAX, Mustang, Edge и още други – през следващата“.

Търсенето сред цялата гама автомобили на Ford през септември бе силно, водено от Fiesta, която бе с най-добрите си септемврийски продажби от 2010 г.; Kuga отбеляза най-добрия септември от представянето на първия модел през 2008 г.; Ranger с най-добрия септември от представянето му през 1993; гамата лекотоварни автомобили Transit, включваща Transit, Transit Custom, Transit Connect и Transit Courier, с най-високите месечни продажби на модел Transit от 1993 г.


* Ford-Европа докладва продажбите си на 20 основни европейски пазара, където е представена чрез директни представители. Те са: Австрия, Белгия, Великобритания, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Румъния, Швеция и Швейцария.
# # #

назад към всички