• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Елена Форд, правнучка на Хенри Форд, на ексклузивно посещение у нас

Директорът глобален маркетинг, продажби и търговски операции във Ford Motor Company, Елена Форд, която е внучка на човека, качил света на колела – Хенри Форд, е на кратко посещение в България по покана на собственика на Мото-Пфое груп, Филип Пфое. За първи път у нас пристига толкова високопоставен представител от централата на Ford Motor Company в Детройт и член на фамилията Форд. Правнучката на Хенри Форд II и прапраправнучка на основателя на компанията е включила в програмата си посещение на Автомобилния Салон София 2011, На 16 юни от 10.00 часа на пл. „Александър Невски” в столицата Елена Форд, заедно с градоначалника, г-жа Йорданка Фандъкова, ще даде символичен старт на Обиколката на България по случай 100 годишнината от официалното присъствие на Синия овал в България.

Мото-Пфое ЕООД, официалният дилър на Ford в България, организира това уникално автомобилно шоу, за да отбележи едновековния юбилей от първия тур с автомобил в страната, осъществен през 1911 г. от братовчедите Марин и Методи Лъскови с една от първите внесени у нас коли – легендарния Ford Model T. Начело на автомобилната колона, която ще осъществи обиколката на България „100 години по-късно” тази година ще застане един напълно възстановен събрат на този пионер, Ford Model T от 1916 г. Тъкмо с този автомобил почетният старт на пътешествието ще бъде зададен от прапраправнучката на създателя му – г-жа Елена Форд.

Приоритетна задача на Елена Форд в настоящия момент е успешното глобално внедряване на стратегическата линия, наречена One Ford (единство в производствената линия, операциите и пласмента на Ford Motor Company навсякъде по света). Преди през 2009 г. да заеме позицията Директор Глобален маркетинг, продажби и търговски операции Елена Форд е приемала множество и разнообразни маркетинг предизвикателства, вкл. разработване на електронните бизнес-към-клиент комуникации на компанията, е-маркетинг, е-връзки, интернет сайтове, като www.ford.com

Елена Форд е родена през 1966 г. в Ню Йорк, САЩ, завършила е специалността Бизнес към университета в Ню Йорк и от 1995 г. насам работи непрестанно във Ford Motor Company.
назад към всички