• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Елегантният и рафиниран изцяло нов Ford Kuga е най-електрифицираният модел на марката досега

 

 Стилният и отличителен изцяло нов Ford Kuga SUV – най-електрифицираният автомобил на Ford досега – представя елегантен нов екстериорен дизайн с първокласни пропорции за повече простор и комфорт.  Изисканият и стилен изцяло нов Ford Kuga Titanium, спортният Ford Kuga ST‑Line и луксозният Ford Kuga Vignale се предлагат с модерна гама от хибридни двигатели, осигуряващи най-добрата в класа икономия на гориво със средно подобрение за гамата до 28% спрямо предходния модел.

 Пълната гама двигатели на Kuga включва вариантите Kuga Plug-In Hybrid, Kuga EcoBlue Hybrid (мек хибрид) и Kuga Hybrid (пълен хибрид), заедно с 2,0-литровия и 1,5‑литровия дизелов EcoBlue двигатели и 1,5‑литровия бензинов EcoBoost двигател на Ford и интелигентна 8-степенна автоматична трансмисия.

 Изцяло новият Ford Kuga предлага още по-интуитивни функции за комфорт и системи в помощ на водача, включително модема FordPass Connect, който помага на собствениците да управляват по-добре Kuga Plug-In Hybrid с нови функции  за приложението FordPass, характерни за електрифициран автомобил. Усъвършенстваните технологии включват още поставка за безжично зареждане и информационно-развлекателната система на Ford SYNC 31 с 8‑инчов централен сензорен екран. Премиум аудиосистемата B&O възпроизвежда висококачествено аудио изживяване, а новият, използван за първи път в бранша, 12,3-инчов LCD инструментален клъстер със свободна форма и „реалистични цветове“ е по-информативен, интуитивен и лесен за четене.

 Новите технологии Stop & Go, Разпознаване на пътните знаци за скорост и Придържане в средата на лентата помагат на водачите да се справят със задръстванията и трафика на магистралите с по-голяма увереност от всякога, а функциите Прогнозно завиване на светлините и Отчитане на пътните знаци им помагат да виждат по-ясно в условия на слаба осветеност. Хедъп дисплеят помага на водачите да следят пътя, а Активният паркинг асистент 2 позволява напълно автоматично паркиране с едно натискане на бутон.

 Най-доброто в класа пространство за краката отзад и за багажника може да се реализира благодарение на плъзгащите се седалки на втория ред, които могат лесно да се движат напред или назад до 150 мм.

 Kuga е най-продаваният SUV модел на Ford в Европа и третият най-продаван автомобил на Ford в региона след Fiesta и Focus. Клиентите са закупили 161 400 автомобила Kuga през 2019 г., увеличение от почти 5%, допринасяйки за увеличаване на продажбите на SUV модели на Ford с над 6% миналата година.

 „Изцяло новият Ford Kuga е най-добрият ни пример досега за фокусирания върху човека дизайнерски подход на Ford; моделът е разработен в тясно сътрудничество със собствениците на SUV автомобили, за да предложи отличителен стил, безпрецедентно богат избор на двигатели, премиум комфорт и усъвършенствани технологии, които улесняват живота на собственика вътре и извън автомобила“, каза Стюарт Роули, президент на Ford of Europe.

Проектиран от клиентите ни

Изцяло новият Ford Kuga е базиран на новата глобална гъвкава архитектура за предно задвижване на Ford, която позволява подобряване на аеродинамиката за по-добра икономия на гориво и намалява масата с до 80 кг спрямо предходните модели при сравнение на еквивалентни двигатели.

Също така новата архитектура е проектирана да подобрява поведението на автомобила при сблъсък и допринася за 5-звездния рейтинг за безопасност от Euro NCAP2; тя осигурява 10% повече торсионна здравина за подобрена динамика на задвижване и създава повече интериорно пространство за средноразмерните модели на Ford, като същевременно предоставя възможност за изразителен и динамичен дизайн.

Изцяло новият Ford Kuga представя отличителен нов дизайн на екстериора - по-изваян, опростен и с отлични пропорции. Аеродинамичният силует включва по-дълга база, която създава по-голяма следа на пътя и осигурява по-добра возия и стабилност; по-дълъг преден капак; още по-наклонено задно стъкло; по-ниска линия на покрива. Резултатът е по-енергичен и пъргав външен вид с по-големи възможности от всякога.

Разнообразие от индивидуални опции включва различни варианти на изпълнение за версиите Kuga Vignale, ST-Line и Titanium, всяка с уникален характер, отразяващ личността на клиента. Със своя съвременен и уверен стил Ford Kuga Titanium е показателен за високото качество и спецификации, които ще бъдат предложени на клиентите. Акцентите включват спортна предна защитна кора и заден дифузьор, огледала, странични уширения и дръжки на вратите в цвета на каросерията, LED дневни светлини и стандартни 17-инчови или опционални 19-инчови алуминиеви джанти.

Луксозният Ford Kuga Vignale демонстрира ексклузивни спецификации и прецизна майсторска изработка чрез специалните орнаменти за Vignale, включващи покритие от сатиниран алуминий за релсите на покрива, броните и вложките на страничните лайстни, както и уникален, елегантен дизайн на предната и задната броня. Екстериорът включва и характерните за Vignale хромирана предна мрежеста решетка и двоен ауспух, както и стандартни 18-инчови или опционални 19- или 20-инчови алуминиеви джанти. Седалки с тапицерия от кожа Windsor с ексклузивен шестоъгълен дизайн Vignale, отопляем кожен волан и велурени стелки допълнително подобряват интериора.

Дръзкият стил на Ford Kuga ST-Line, вдъхновен от моделите на Ford Performance, включва брони и странични протектори в цвета на каросерията и предна решетка, предна защитна кора, заден дифузьор и релси на покрива в черен цвят. Голям заден спойлер, стандартни 18‑инчови или опционални 19-инчови алуминиеви джанти3 и двоен спортен ауспух допринасят за спортния характер. Вътре тъмната облицовка на тавана, ексклузивният дизайн на седалките ST-Line с контрастен червен шев, алуминиевите педали, воланът с плоско дъно, стелките и лайстните на праговете с надпис ST-Line отразяват динамичния характер на автомобила.

„Клиентите на Kuga изразиха готовността си за още по-емоционално въздействащ дизайн, а нашият изцяло нов Ford Kuga е умело изваяна скулптура. Визуално по-елегантен, по-снижен и по-широк - автомобилът предизвиква вълнението ти, само като го гледаш“, каза Амко Леенартс, директор Дизайн, Ford of Europe. „Изцяло новият интериор е обител за спокойно и приятно прекарване на ежедневието. Хармоничен и просторен, той съчетава премиум материали, прецизна майсторска изработка и свръхмодерни технологии.“

Изцяло новият Ford Kuga се предлага в 12 цвята, включително новите металически цветове Diffused Silver и Sedona Orange. Blue Panther, ново покритие, предлагано ексклузивно за версиите Vignale, се присъединява към трислойните премиум покрития Lucid Red и Star White Pearl.

назад към всички