• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Двуцифрен ръст заздравява лидерството на Ford Focus като най-продавания модел в света

Ford Focus продължава да е най-продаваният модел в света, според анализираните от Ford току-що оповестени, последни данни на Polk за световните автомобилни регистрации през третото тримесечие на 2013 г.
Водени от силния ръст в Китай, глобалните регистрации на Focus от януари до септември 2013 г. са нарастнали до 856 587, което представлява 16.1% ръст на годишна база. Китай е с най-голям принос за успеха с 303 481 регистрации, представляващи 85% ръст на годишна база, според данните на Polk.

Клиентите на Focus изтъкват стилния екстериор на автомобила и щедрото оборудване като ключова причина за покупката им. В Китай някои добавят още дизайна, отличната безопасност и високото качество. Всеки от тези атрибути е постигнал между 15% и 40% по-висок резултат сред потребителите от най-близкия конкурент.

„Успехът ни с Focus – избора на все повече клиенти по света – подчертава силата на нашия One Ford план“, заяви Джим Фарли, Вицепрезидент глобален маркетинг, продажби и услуги за Ford и Lincoln. „Продължаваме да сме абсолютно отдадени на развитието на цяла гама автомобили, които като Focus предлагат изключително качество, икономичност, безопасност, интелигентен дизайн и стойност“.

Благодарение на плана One Ford и глобалната продуктова визия, компанията е с два от петте най-продавани автомобила в света -– Fiesta и Focus – с общи регистрации 1 402 555 в периода януари – септември 2013 г., съгласно данните на Polk.

В допълнение към факта, че Focus е най-продаваният модел лек автомобил в Китай, Fiesta продължава да е най-продаваният малък автомобил в Европа.

назад към всички