• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Делът на европейските лекотоварни автомобили на Ford удари 6-годишен връх. Нови модели идват през 2014 г., за да завършат обновяването на гамата

Увеличените продажби на лекотоварни автомобили на Ford Motor Company през 2013 г. – подпомогнати от новите модели – са причината за най-високия пазарен дял на компанията на лекотоварния пазар от 2007 г. насам.

Ford е продал 186 200 лекотоварни автомобила в Европа през 2013 г., 11 000 повече в сравнение с предишната година. Пазарният дял на компанията е нараснал до 9.2% от 8.5% предишната година, което е най-значимото увеличение на дела на който и да е автомобилен производител в Европа.

Ръстът на продажбите на Ford е основно повлиян от търсенето на новия 1-тонeн Transit Custom и пикапа Ranger. Ford е продал 41 500 товарни автомобила Transit Custom през 2013 г. – първата пълна година от производството му, и 15 400 броя от наградения Ranger – ръст от 49% спрямо 2012 г.
През 2014 г. Ford ще завърши 24-месечното обновяване и разширяване на гамата си лекотоварни автомобили в Европа. Ford представи Transit Connect и новата Fiesta Van през 2013 г., след дебюта на Ranger и Transit Custom през 2012 г. Новата гама ще приключи с представянето на 2-тонния Transit и най-малкия Transit Courier през първото полугодие на тази година.

Ford Transit Connect бе провъзгласен за Международен ван на 2014 г., превръщайки Ford в първия производител, спечелил тази нагарада в две последователни години, след като Transit Custom бе победителят от миналата година.

„Сега Ford има най-актуалната лекотоварна гама в Европа и новите ни продукти ще доведат значително повече клиенти в автосалоните на Ford и Transit центровете“, сподели Кевин Грифин, Директор по маркетинга и продажбите на лекотоварни автомобили във Ford-Европа. „С още нови модели, които се очакват тази година, сме уверени в продължаващия ръст на пазарния ни дял“.

* Източник: Данни на Ford сред 19-те европейски пазара (Австрия, Белгия, Великобритания, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Швеция и Швейцария).

назад към всички