• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

DEKRA обяви Ford C-MAX за Автомобил на годината

DEKRA провъзгласи C-MAX и Focus за най-надеждните в техните категории

КЬОЛН , Германия, 27 февруари 2013 – Ford C-MAX бе провъзгласен за Автомобил на годината в доклада на DEKRA за употребявани автомобили. Престижното немско проучване по надеждността обяви C-MAX и за най-надеждния мултифункционален автомобил, а Focus – за най-надеждния компактен модел.

Автомобилите Ford са удостоени с 12 награди през последните 3 години от доклада на DEKRA за употребявани автомобили, съставен след инспекцията на 15 милиона автомобила в рамките на 2 години.

„Автомобилите Ford са подложени на изключително сурови тестове по издръжливост и предлагат постоянно високи нива на надеждност – дори и при ползването им от най-взискателните клиенти,“ заяви Барб Самарджич, Вицепрезидент продуктово развитие във Ford-Европа. „DEKRA е изключително надеждна организация и ние сме особено горди с това признание, което получихме в доклада за употребявани автомобили.“

Ford C-MAX постигна невероятните досега стойности на индекс за безпроблемност на DEKRA (DFI) в размер на 97.7 и бе провъзгласен за Автомобил на годината заедно с BMW Z4, който е със същия резултат и изпревари Mercedes-Benz E-Class, класиран на трето място. Ford Focus постигна стойности от 97.3 и оглави своята категория.

„Нашият доклад за употребявани автомобили служи като насока за потенциалните клиенти на такива коли. Докладът предоставя детайлна информация за характерни проблеми, срещани при определен модел и класира всеки автомобил спрямо подобните в същия клас,“ сподели д-р Герд Нойман, член на управителния съвет на DEKRA Automobil GmbH, отговорен за тестването и инспекциите.

назад към всички