• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Дефилето „12 фокуса на модата” срещна млади дизайнери с утвърдена марка облекла в помощ на абитуриенти-сираци

Традиционното благотворително ревю „Пролет в Мото-Пфое” събра близо 29 000 лева

Тазгодишното 15-то юбилейно издание на пролетния Празник на красотата, организиран съвместно от Мото-Пфое и Българския Червен Кръст, се състоя снощи в Националния дворец на културата. Дефилето обедини на подиума модните експерименти на най-младите български дизайнери – бакалаврите от Националната художествена академия, специалност „Мода”, с утвърдения стил на известната италианска марка Motivi. Възпитаниците на Греди Асса демонстираха изследванията си върху темата „Орнамент” в специална селекция от 12 авторски облекла. Световните тенденции за сезон Пролет/Лято 2011 намериха отражение в 12-те ефирни и женствени облекла на модния гигант Motivi.

Манекените от „Ивет фешън” с вдъхновение демонстрираха красивите тоалети пред многобройната публика на събитието. В унисон с авторските облекла на дизайнерите от Националната художествена академия, прическите и гримът, също дело на млади таланти, бяха специално подготвени за всеки тоалет. Възпитаниците на „Art Academy Arlet” с ръководител Григорий Кюлев – Гого се бяха погрижили да подчертаят по неповторим начин изяществото на всяко от демонстрираните облекла. Известният телевизионен и радио водещ Димитър Павлов забавляваше публиката с неподправеното си чувсто за хумор и естествен чар.

Най-голямото постижение на проявата са събраните средства за благотворителната кауза. С помощта на партньорите и клиентите на Мото-Пфое, както и благодарение на съпричастността на публиката в залата, събраната сума възлиза на близо 29 000 лева. Събраните средства ще се използват за закупуването на тоалети, обувки, аксесоари и куверти за абитуриенти без родители от контингента на Българския Червен Кръст.

Във вечерта, посветена на модата, красотата и дизайна, домакин съвсем закономерно бе новият Focus. Той е най-яркият представител на еволюцията на кинетичния дизайн на Ford и впечатлява с отличителна визия, стилен интериор и множество нови технологии. Автомобилът, чиято първа генерация през 1998 г. определи стандартите за пътно поведение в сегмента, сега съчетава още по-прецизно управление с подобрена обезшуменост и забележителна икономичност.

За изминалите 14 години традиционното модно ревю „Пролет в Мото-Пфое” успя да направи по-щастлив бала на близо 500 абитуриента от контингента на БЧК, със събраните до 2010 г. общо близо 300 000 лева.
назад към всички