• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Бъдещето е сега – Volvo Cars и Microsoft дават възможност на хората да разговарят с автомобилите си

Повече от 33 години, след като популярният американски телевизионен сериал Среднощен ездач показа как Дейвид Хаселхоф разговаря с автомобила си KITT, Volvo и Microsoft представят система за гласово управление, която се управлява от преносимо устройство.
Притежателите на Volvo ще могат да разговарят с автомобила си чрез своята смарт гривна Microsoft Band 2, която им позволява да му дават указания относно настройване на навигацията, включване на отоплението, заключване на вратите, мигане на светлинни индикатори или натискане на клаксона. Всичко това става възможно благодарение на мобилното приложение Volvo on Call и свързаното преносимо устройство.
През ноември 2015 г. Volvo и Microsoft обявиха своето широко прокламирано сътрудничество с първото автомобилно приложение на технологията HoloLens. HoloLens е първият в света напълно автономен холографски компютър, който може да се използва в бъдеще за преформулиране на начина, по който клиентите първо научават, проучват и дори купуват автомобил. Сега двете компании предоставят дистанционно гласово управление за автомобили Volvo чрез Microsoft Band 2, като поредното доказателство за амбицията им да разработват съвместно автомобилни технологии от следващо поколение.
„Компанията Volvo е решена да направи автомобилното изживяване възможно най-лесно и удобно, използвайки най-новите технологии по най-адекватен и вдъхновяващ начин. С гласовото управление едва започваме да се докосваме до повърхността на това, което може да се постигне с цифрово-подпомогнати функционалности,“ казва Томас М. Мюлер, Вицепрезидент по електрозахранване/електроника и шаси на Volvo Car Group.
В последно време Volvo Cars започват да се съсредоточават повече върху иновациите извън традиционната автомобилна сфера и демонстрирайки готовност за потенциални партньорства и нови бизнес модели.
„Когато въвеждаме иновативни решения, не се интересуваме от технологията заради самата нея. Ако една технология не прави живота на клиента по-лесен, по-добър, по-безопасен или по-забавен, не я използваме. Да си го кажем направо – кой не е мечтал да разговаря с автомобила си чрез устройство, което се носи на китката?“, казва Клас Бендрик, Старши вицепрезидент и Главен директор по информационни технологии на Volvo Car Group.
„Настоящото ни партньорство с Volvo продължава да ражда революционни технологии, които усъвършенстват автомобилното преживяване,“ казва Пеги Джонсън, Изпълнителен вицепрезидент „Бизнес развитие“ в Microsoft. „Заедно с Volvo едва започваме да разбираме потенциала на технологиите за подобряване на безопасността на водача и увеличаване на производителността.“
Новата възможност за свързване с автомобил Volvo с гласово управление чрез Microsoft Band 2 ще се предлага на клиентите на пазарите, в които е активно приложението Volvo on Call, от пролетта на 2016 г.

https://www.youtube.com/watch?v=72BgTi8MFTc

назад към всички