• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Бунтарското Volvo S60

На отминалото автомобилно изложение в Женева Volvo представи изцяло обновения модел S 60. Един от най-надеждните и качествени седани в премиум сегмента е с нов, революционен дизайн. Новото Volvo S 60 е истински бунтар по рождение. Той дава началото на една нова ера в 80 годишната история на Volvo Car Corporation . Спортното и агресивно излъчване на модела подсказват, че това е автомобил създаден с емоция и страст, които се пренасят и на пътя. Всеки един детайл в него подчертава чувства на грация, страст, увереност и сила.

Новият пленителен дизайн на Volvo S 60 e дело на Питър Хорбъри. След седем години работа за Ford Motor Company в най-бързо развиващият се пазар в света – този на Съединените американски щати, Хорбъри се върна у дома си – във Volvo . Опитът го е научил, че в днешни времена е изключително трудно да се проектира и създаде автомобил, който силно да изпъква и да се отличава от всички останали. „Необходимо е добре да наостриш молива си, да освободиш съзнанието си и да се отададеш на фантазията”, споделя с умивка Хорбъри. Според автомобилните специалисти, той наистина е успял да създаде един революционен модел, истински бунтар в редиците на Volvo . Бунтар, който привлича вниманието на ценителите, който се откроява от своите конкуренти, който е готов да се превърне в чакания лидер за шведската компания.

Предницата на новото Volvo S 60 е смела и агресивна. Уголемената емблема, V - образния капак и радиаторната решетка, както и заострените фарове придават един устремен вид на автомобила. Той кара останалите водачи на пътя много бързо да отстъпват, когато забележат в огледалото за обратно виждане приближаващо Volvo S 60. Гордият характер на автомобила се подчертава от LED светлини. Отпред те са вертикално поставени, а отзад те са част от габаритите.

Динамичният дизайн на новото Volvo S 60 се допълва от така наречените изчистени „състезателни” линии. Те се простират по целия автомобил, като се вливат една в друга. „Ако проявите повече въображение, може да си представите, че купето на S 60 е писта на която постоянно текат състезания”, споделя Ориян Стърнър, директор екстериорен дизайн във Volvo Cars .

Още от пръв поглед се подразбира, че Volvo S 60 предразполага за спортно шофиране. Усещането зад волана е ново, неизпитвано до сега. Експертите трудно го описват с думи. Те са изключително впечатление от стабилността, която демонстрира автомобила в острите завои дори при много висока скорост. Динамика в управлението е друг фактор, който силно впечатлява ценителите. Воланът на S 60 е с 10% „по-чувствителен” от всяко едно Volvo създавано до сега. При подаване на сигнал воланът реагира с такава бързина, че водачът буквално усеща контактът между гумите на автомобила и пътното платно.

В новото Volvo S 60 може да се избира между три режима на движение – Comfort , Sport и Advanced . Интересно е, че софтуеърът на системата All wheel drive ( която се предлага като стандарт в Т6 двигателя и като опция в D 5) e доразвит. Той контролира задвижването, като в зависимост от избрания режим на шофиране определя силата, която се подава към всяко едно колело на автомобила.

Новото S 60 ще се предлага с нов за марката Volvo двулитров 4-цилиндров двигател с директно впръскване на гориво. Той е с 203 конски сили, като осигурява 300 Nm въртящ момент при 1750 оборота в минута. Новият агрегат е с развита турбокомпресорна технология с директно впръскване на гориво и с два разпределителни вала с променливи фази на газоразпределение, които осигуряват нисък разход на гориво и въглеродни емисии. Новото S 60 ще се предлага и с още един нов за шведската марка двигател – D 3. Мощността му е 163 конски сили, а въртящият момент е 400 Nm . Максималната скорост при този агрегат е 220 км/ч., като ускорението от 0-100 км/ч. става за 9.2 секунди. Volvo S 60 ще се предлага още с шест вида двигатели, като най-икономичният от тях е еко версията DRIVe със 115 к.с., а най-мощният T 6 със спиращите дъха 304 к.с.

Новото Volvo S 60 впечатлява и със своя интериор. Той е изцяло фокусиран върху удобството на шофьора. При отваряне на вратата автомобилът посреща водача със спортни и комфортни седалки, заобиколени от високотехнологични уреди и детайли от най-високо качество. Тук забележителното е, че всеки детайл е в „движение”. Питър Хорбъри и неговият екип са създали усещане за енергия, като са залегнали в отделните детайли темата „от дебело към тънко”, което подсилва драматичното, вълнуващо чувство. Повтарящите се асиметрични форми придават на интериора самоуверена нагласа, преливаща от самочувствие. Това усещане е подсилено от добре подбраната смесица от контрастиращи материали, като например меки панели в топли, тъмни фонове, с вградени в тях твърди, студени алуминиеви детайли. Изборът на цвят и вид тапицерия е израз на строго определена индивидуалност. Затова Volvo S 6 0 се предлага с богата гама опции, за да може клиентът да подбере най-подходящите за него материали и нюанси. След което спокойно да се наслади на аудио система от световна класа с усилвател Dolby Pro Logic II .

Марката Volvo винаги е била и ще бъде синоним за най-безопасните автомобили на планетата. Затова новото Volvo S 60 ще се предлага с всички познати системи за сигурност. В стандартното оборудване ще бъде включена и системата City Safety , която бе за първи път внедрена в кросоувъра XC 60. Новото S 60 „ще даде път” на още една революционна за автомобилната индустия система за сигурност – Pedestrian Detection . Радар и камера ще предупреждават водача, ако пешеходец изкочи внезапно на пътя им. Ако шофьорът не реагира навреме при скорост до 35 км/ч системата Pedestrian Detection ще задейства автоматично спирачките на автомобила, като ще предотврати напълно предстоящ удар. С тази нова световна иновация Volvo прави още една стъпка напред към голямата си цел – край на катастрофите и без повече загинали и ранени хора по пътищата! Крайният срок е 2020 г.

Животът не е само Volvo . Но е много по-хубав и безопасен с новото и бунтарско Volvo S 60.
назад към всички